Isä takavarikoi tyttärensä puhelimen – vietti yön putkassa

Perheen iPhone 4 -puhelinta koskenut riita yltyi melkoisiin mittakaavoihin, kun isä pidätettiin kinan johdosta.

Texasilainen isä todettiin tällä viikolla syyttömäksi tyttärensä puhelimen takavarikoimiseen. Isä oli päätynyt ratkaisuun rangaistuksena sopimattomien viestien lähettämisestä.

Kiista alkoi jo syyskuussa 2013, kun Ronald Jacksonia syytettiin varkaudesta hänen takavarikoituaan tyttärensä iPhone 4 -puhelimen. Jacksonin asianajaja kertoi asiakkaansa 12-vuotiaan tyttären suunnitelleen viestien välityksellä hyökkäystä toista alaikäistä kohtaan, ja tämän vuoksi isä puuttui tilanteeseen kieltämällä tyttäreltään puhelimen käytön.

– Asiakkaani ei koskaan tehnyt rikosta, asianajaja Cameron Gray kertoi Mashable-sivustolle.

– Hän yritti vain olla isä.

Muutama tunti sen jälkeen, kun Jackson oli ottanut puhelimen itselleen, poliisit ilmestyivät hänen ovelleen, ja käskivät miehen luovuttaa puhelimen. Jackson kieltäytyi, ja tämän jälkeen tilanne on kuukausien saatossa kiihtynyt odottamattomasti.

– En halunnut poliisilaitoksen kertovan, miten olla vanhempi lapselleni. Siinä ei ollut mielestäni mitään järkeä, että he ilmestyivät paikalle ja tekivät niin pienestä asiasta niin suuren numeron.

Tytön äiti, joka on naimisissa erään laitoksen poliisin kanssa, on kuitenkin eri mieltä. Michelle Steppe kertoi soittaneensa poliisin, sillä hän oli maksanut puhelimen, ja halusi näin osoittaa, ettei kenenkään omaisuutta voi viedä – oli sitten vanhempi tai ei.

Jackson ei kuitenkaan antanut puhelinta takaisin perustellen päätöstään sillä, että hänen nimensä oli puhelimen sopimuksessa.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Jackson kieltäytyi sovintoehdotuksesta, johon sisältyi puhelimen palauttaminen. Silloin syytteitä kovennettiin, ja uhkana oli 2 000 dollarin sakot, sekä puolen vuoden vankilatuomio. Huhtikuussa 2015 Jackson pidätettiin kotonaan aamukahdelta ja hänet vietiin putkaan, jossa hän lopulta vietti yönsä.

Isä-tytär-suhde kärsi

Kaksipäiväisen oikeudenkäynnin jälkeen valamiehistö totesi Jacksonin syyttömäksi riittämättömien todisteiden vuoksi.

Jackson ei kuitenkaan ole tyytyväinen, vaan aikoo lakimiehensä mukaan tehdä valituksen. Asianajajan mukaan koko episodi johtui poliisilaitoksen henkilökunnan henkilökohtaisista tuntemuksista hänen asiakastaan kohtaan.

Erimielisyydet koituivat isän ja tyttären suhteen kohtaloksi.

– Minun täytyy pysytellä erossa heistä. Minulla ei voi olla enää suhdetta heihin, Jackson kertoi WFAA8-kanavalle.

Suomalaislapset kertovat videolla, millaiset jutut ovat iskän mieleen:

Lähde: Mashable, WFAA8

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja