Mainos

Kelaan pettynyt HS:ssä: Absurdia, että minun pitäisi käyttää säästämiäni rahoja tyttöystäväni elättämiseen

Helsingin Sanomien mielipideosastolla Poikaystävä-nimimerkillä kirjoittava henkilö ihmettelee Kelan tukikäytäntöjä. Hän on elämäntilanteessa, jossa Kela ei suostu antamaan hänen tyttöystävälleen toimeentulotukea miehen oman varallisuuden vuoksi.

Kirjoituksen mukaan tyttöystävä on opiskelija, joka ei ole oikeutettu opinto -tai työttömyysetuuteen. Mies itse saa opintotukea Kelasta.

Pariskunta on yrittänyt hakea töitä tuloksetta. Mies kertoo kirjoituksessa saaneensa päätöksen Kelasta, mistä haettu toimeentulotuki on evätty miehen osakeomistuksien vuoksi. Mies kertoo osakkeiden olevan hänen säästökohteensa.

– On absurdi ajatus, että minun tulisi käyttää säästämäni rahat tyttöystäväni elättämiseen, mies kirjoittaa lehden julkaisussa.

Kelan etuuspäällikkö Marja-Leena Valkonen kertoo törmänneensä vastaavanlaisiin tilanteisiin muutamia kertoja aikaisemminkin.

– Rahasto-osuudet, kuten osakkeet, jotka ovat nopeasti muutettavissa rahaksi huomioidaan toimeentulotuen etuuden laskennassa, Valkonen kommentoi.

Toimeentulotukea koskevan lain mukaan kaikkia perheenjäseniä pidetään toimeentulotuen saajina. Perheellä tarkoitetaan myös henkilöitä, jotka elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa, kuten avopuolisoita. (13.1.2017/13)

”Kiinteä omaisuus käyttäytyy eri tavalla”

Lähtökohtaisesti toimeentulotukea hakevilla perheillä ei ole varallisuutta. Joskus kuitenkin tulee tilanne jolloin perhe tarvitsee toimeentulotukea varallisuudesta huolimatta.

– Tietysti kiinteä omaisuus käyttäytyy eri tavalla. Tällöin annetaan tietty aika omaisuuden realisoimiseksi. Toimeentulotukea voidaan myöntää myös omaisuutta vastaan, Valkonen kommentoi.

Kela huomioi toimeentulotuen laskelmissa kaiken sata euroa ylittävän varallisuuden.

4.5.17 klo 17.09: Otsikkoa vaihdettu muodosta "Nainen ei saanut toimeentulotukea – Kela haluaa opiskelevan poikaystävän myyvän osakkeensa" muotoon "Kelaan pettynyt HS:ssä: Absurdia, että minun pitäisi käyttää säästämiäni rahoja tyttöystäväni elättämiseen".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.