Mainos

Näin Viron poliisi kommentoi suomalaisten kuolemia Silja Europalla – tämä tiedetään nyt: Nuorten kuolemat eivät liity toisiinsa

1:27
Video: Poliisi ei epäile tapauksiin liittyvän rikosta.

Tallinkin risteilylaiva Silja Europalla viime viikonloppuna tapahtuneet kahden suomalaisen kuolemantapaukset eivät näyttäisi liittyvän toisiinsa. Viron poliisi kommentoi asiaa MTV Uutisille.

Viron poliisin ja rajavartiolaitoksen tiedottaja Leana Loide vahvistaa MTV Uutisille, että toinen laivalta kuolleena löydetty henkilö, 25-vuotias nainen, kuoli terveyteen liittyvistä syistä. Postimees-lehti kertoi eilen, että kuoleman taustalla oli sairauskohtaus.

Toisen vainajan, 21-vuotiaan miehen, kuolinsyy ei ole Loiden mukaan vielä tiedossa. Hänen mukaansa mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että mies olisi kuollut väkivallan seurauksena.

– Ei ole myöskään syytä epäillä, että kuolemat liittyisivät toisiinsa, Loide kertoo MTV Uutisille lähettämässään sähköpostiviestissä.

Kuolemat paljastuivat aamuyöllä

Vainajat löydettiin Silja Europalla viime sunnuntaina varhain aamuyöllä.

Nainen löydettiin kuolleena hytistä aamukolmen aikaan. Mies löydettiin toisesta hytistä paria tuntia myöhemmin, noin kello viideltä.

Mies ja nainen eivät olleet samaa seuruetta eivätkä heidän hyttinsä olleet lähekkäin.

Tallin Siljasta kerrottiin pian kuolemien paljastuttua, että molemmissa tapauksissa kuolemasta ilmoitti kunkin henkilön kanssa samassa hytissä majoittunut matkustaja. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo nyt, ettei laivayhtiö enää kommentoi tapauksia, vaan viestintävastuu on poliisilla.

Suomen poliisi ei ole mukana tutkinnassa

Koska kuolemantapaukset huomattiin Viron aluevesillä, jutun tutkinta ja tapauksesta tiedottaminen kuuluu Viron poliisille. Tapauksia ei tutkita rikoksina. Mikäli kuolleena löydetyn miehen tapauksessa ilmenee jotain, joka viittaa rikokseen, Viron poliisi voi pyytää asiassa virka-apua Suomesta.

KRP kommentoi aiemmin, että toistaiseksi Suomen poliisin ainoaksi tehtäväksi on jäänyt suruviestien toimittaminen kuolleiden omaisille.

Pian kuolemantapauksien paljastuttua osa laivalla olleista matkustajista kertoi MTV Uutisille ja muille tiedotusvälineille, että laivan tunnelma oli tapahtumayönä erityisen ”riehakas”.

Laivayhtiöstä kuitenkin toppuuteltiin väitteitä. Heidän mukaansa kyse oli normaalista lauantai-illasta, eikä yhtiön tietoon ollut tullut erityistä häiriökäyttäytymistä.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja