Siivooja löysi kolmekymppisen suomalaisnaisen kuolleena ruotsinlaivan hytistä – miesystävä lähti laivalta ilmoittamatta vainajasta kenellekään

0:38

Tallink Siljan Baltic Princess-laivan hytistä löydettiin maanantai-iltana kuollut suomalaisnainen. Siivooja löysi naisen kuolleena hytistään Turun satamassa.

– Laivalla on tunnin kääntöaika Turussa. Kun siivooja meni tekemään hyttisiivousta, hän löysi naisen kuolleena, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo.

Suomalaisnainen oli noin kolmekymppinen.

Mies otettiin kiinni

Naisen kuolinsyystä ei toistaiseksi ole vielä tietoa. Lounais-Suomen poliisi tutkii tapausta.

Poliisin mukaan nainen oli risteilyllä yhdessä miehensä kanssa. Mies ei kuitenkaan ilmoittanut kenellekään laivalla naisen kuolemasta, vaan hän lähti pois laivalta, kun se saapui Turun satamaan.

Poliisi otti noin kolmekymppisen miehen kiinni Turun satamassa.

– Nainen ja mies ovat olleet pariskuntana liikenteessä. Mies on poliisin hallussa ja nyt selvitetään tapahtumien kulkua ja olosuhteita, miksi tällainen tilanne on tapahtunut. Sitä kautta ratkaistaan, tutkitaanko asiaa kuolemansyyntutkintana vai onko syytä epäillä rikosta, rikoskomisario Jussi Helesvirta Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Pariskunta oli risteilyllä

Baltic Princess liikennöi Turun ja Tukholman väliä. Poliisin mukaan pariskunta oli laivalla 23 tunnin risteilyllä.

Laivan lähtö takaisin Tukholmaan viivästyi noin puolitoista tuntia kuolintapauksen vuoksi.

– Laiva lähtee Turusta normaalisti kello 20.15, mutta eilen se pääsi lähtemään kello 21.40. Siinä kesti hetken aikaa, ennen kuin poliisi pääsi paikalle. Kuolintapauksessa poliisi tarvitaan aina paikalle, Nöjd kertoo.

Vuosittain muutamia kuolintapauksia

Kuolintapauksia tapahtuu ruotsinlaivoilla vuosittain.

– Meillä on vajaat 10 miljoonaa matkustajaa vuosittain ja siihen määrään mahtuu valitettavasti myös sairauskohtauksia ja kuolintapauksia. Yleensä sairauskohtauksissa on kyse iäkkäämmästä henkilöstä. Kuolintapauksia on noin yhdestä kolmeen vuosittain, Nöjd sanoo.

Vainajan löytymisestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja