Katso Kaappaus keittiössä -sarjan kolmannen jakson reseptit.
Kaappaus keittiössä -kauden kolmannessa jaksossa tavattiin sokerihiiret. Pirjon teini-ikäiset tyttäret nauttivat energiajuomia ja sokeriherkkuja. Äiti itsekin pystyy elämään päiviä kahvilla ja naposteltavilla. Näiden reseptien avulla Kari Aihinen yritti selättää perheen ruoka-ainerajoitteiden ja eriävien makumieltymysten pulmat.
Kaksi maidotonta marjasmoothieta
1. 3 dl mantelimaitoa 1,5 dl mansikoita 1,5 dl pensasmustikoita sitruunamehua pieni pala inkivääriä hunajaa pieni kourallinen tuoretta sitruunamelissaa
2. 3 dl kookosmaitoa 1,5 dl mansikoita 1,5 dl pensasmustikoita sitruunamehua pieni pala inkivääriä hunajaa pieni kourallinen tuoretta minttua
Lisää kaikki ainekset blenderiin ja pyöritä kunnes smoothie on sekoittunut tasaiseksi. Lisää nestettä tarpeen mukaan. Maista, mausta ja lisää makeutta tai happoa tarpeen mukaan.
Leikkaa liha isoiksi paloiksi ja paista öljyssä kattilassa/padassa.
Kuori ja paloittele porkkanat, perunat ja sipulit reiluiksi paloiksi. Paloittele myös paprika.
Lisää vihannekset pataan ja paista myös niihin hieman väriä.
Lisää lihaliemi, säilyketomaatit, muutama rosmariininoksia sekä salviaa. Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
Anna hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
Tarjoile esim. pilahviriisin kanssa.
Pestopasta
MTV Oy / Ida Kentala
4 annosta 50 g pinjansiemeniä ½ dl parmesan-juustoa 2 valkosipulinkynttä noin ½ - 1 dl oliiviöljyä suolaa mustapippuria ruukku tuoretta basilikaa noin 300 g pastaa
Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori sillä välin valkosipulinkynnet ja raasta parmesan-juusto.
Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa peston vaihtoehtoisesti myös sauvasekoittimella tai morttelissa.
Sekoita valmis pesto keitetyn pastan sekaan ja nauti!
Tomaattipasta
MTV Oy / Ida Kentala
2 annosta 250 g kirsikkatomaatteja 4 valkosipulinkynttä oliiviöljyä suolaa mustapippuria ruukku tuoretta basilikaa parmesan-juustoa noin 150 g pastaa
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, ja hienonna valkosipulinkynnet.
Paista tomaatteja ja valkosipuli runsaassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä.
Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Kun tomaatit ovat mehustuneet hienonna sekaan ruukku basilikaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kun pasta on kypsää, sekoita se tomaattimuhennoksen sekaan. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Viimeistele annokset parmesan-juustoraasteella.
Mausta broilerin rintafileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Murskaa maissimuroja pussissa ja kaada kulhoon. Älä kuitenkaan tee niistä jauhoa.
Riko kananmunat toiseen kulhoon.
Pyörittele rintafileitä kananmunassa ja sen jälkeen maissimuroissa.
Sulata pannulla voita ja paista broilereihin kaunis kullanruskea väri. Kypsennä kanat valmiiksi uunissa 200 asteessa noin. 10-12 min.
Savulohimuusi
6 annosta 500 g puikulaperunoita 50 g voita noin 1 dl punaista maitoa suolaa 200 g lämminsavulohta sitruunamehua ruukku tuoretta tilliä
Kuori perunat ja keitä ne höyrykattilassa tai vaihtoehtoisesti tavallisessa kattilassa hyvin suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä.
Varmista että lohi on ruodoton, poista siitä nahka ja paloittele.
Kun perunat ovat kypsiä murskaa ja lisää voi. Sekoita voimakkaasti ja lisää iso loraus maitoa. Mausta suolalla ja jatka sekoittamista, kunnes muusi on tasainen.
Lisää muusiin paloiteltu kala, mausta sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä.
Maista, mausta tarpeen mukaan ja nauti lisukkeena tai sellaisenaan!
Revi salaatti isoiksi paloiksi ja irrottele viinisuolanlehdet ja herneenversot ruukusta.
Valuta isoon astiaan jääkylmää vettä ja lisää kaikki ainekset veteen. Anna eisoa hetki, vesi tekee salaatista rouskuvan ja raikkaan. Siivilöi vesi pois ja nauti!
VINKKI: Voit myös valmistaa salaatille vinegretin. Ohje löytyy aiempien Kaappaus keittiössä jaksojen resepteistä.
Kaappaus keittiössä torstaisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla.