Näin usein sinun tulisi treenata vatsalihaksiasi saadaksesi tuloksia

Asiantuntijan mukaan moni innokas kuntoilija sortuu treenaamaan vatsalihaksiaan liikaa. 

Päivittäinen vatsalihasten treenaaminen on avain onnistuneeseen lopputulokseen, vai mitä? Ei aivan. Hollywoodilaisen personal trainerin Astrid Swanin mukaan liian ahkera vatsalihasten treenaaminen voi loppupeleissä estää sinua saavuttamasta tavoitteitasi. 

– Joka kerta, kun teet lihaskuntotreeniä, aiheutat mikrovaurioita lihaksiisi. Lihas tarvitsee aikaa parantuakseen. Ja kun se paranee, se kasvaa ja näet tuloksia, Swan kertoo.

Jos treenaat samoja lihaksia päivästä toiseen, lihaksille ei jää aikaa toipua ja kasvaa. Tämän lisäksi liian ahkera treenaaminen voi aiheuttaa ikäviä vammoja ja loukkaantumisia. Treenaa siis maltilla.

– Vatsalihaksesi ovat kuin mitkä tahansa muutkin treenaamasi lihakset. On äärimmäisen tärkeää antaa lihaksille aikaa toipua ja kasvaa.

Oikeanlaisten treenirutiinien lisäksi ravinto näyttelee tärkeää, ellei kaikista tärkeintä roolia vatsalihasten esiin saamisessa. Swanin mukaan parhaimpaan lopputulokseen päästään, kun muistetaan monipuolisuus; sopivassa suhteessa terveellistä ruokaa, lihaskuntotreeniä ja aerobista liikuntaa.

– Kannustan asiakkaita treenaamaan viisi kertaa viikossa, josta seuraa yksi kevyemmän treenin päivä ja yksi täydellinen lepopäivä, Swan toteaa.

– Neuvoni on treenata kovaa ja antaa kehon toipua siitä.

***

7:13

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja