Näin ulkonäkö vaikuttaa uskottavuuteemme

Uskottavuus työpaikalla voi olla ulkonäöstä kiinni. Vakuuttavuus voi olla kirjaimellisesti hiuskarvan varassa.

Punaiset hiukset ovat epäuskottavin hiusväri, Daily Mail uutisoi. Australialaisyritys Bossy Hairin teettämän selvityksen mukaan 73 prosenttia ihmisistä pitää hiuksia merkittävimpänä ulkonäköseikkana, joka vaikuttaa ammatilliseen uskottavuuteemme. Kiinni sidotut hiukset lisäävät uskottavuuttamme työpaikalla, kun taas vapaita hiuksia pidetään epäuskottavimpana.

Ulkonäkö vaikuttaa paitsi uskottavuuteemme, myös suorituksiimme. Jopa 52 prosenttia miehistä ja 64 prosenttia naisista on sitä mieltä, että he suoriutuvat töistä paremmin silloin kun he näyttävät hyvältä.

Tapakouluttaja Anna Mussonin mukaan ulkonäköön olisi tärkeää panostaa erityisesti, jos uralla eteneminen merkitsee paljon. Teemme toisistamme tiedostamattomia arvioita esimerkiksi palavereissa ulkonäön perusteella. Siksi oikeanlaiseen viestintään olisi hyvä panostaa.

– Teemme päätelmiä, joiden mukaan ihminen, joka panostaa ulkonäköönsä panostaa myös työhönsä. Uskomme että jos ihminen on yhdellä elämänalueella kurinalainen, hän on sitä myös muutoin, Musson sanoo.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja