Näin tehostat rasvanpolttoa huomattavasti – vain yksi muutos aamurutiineihin

Aamua ei kannatakaan aloittaa kahvikupillisella ja sämpylällä.

Northumbrian yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan liikunta ennen aamupalaa tehostaa rasvanpolttoa huomattavasti. Yliopiston tutkimuksessa selvitettiin, miten tyhjä vatsa vaikuttaa liikuntasuoritukseen. Tutkijat havaitsivat, että tyhjällä vatsalla aamuisin treenaavat ihmiset polttavat jopa 20 prosenttia enemmän rasvaa kuin aamupalan jälkeen liikkuvat. Ennen aamupalaa liikkuneilla oli myös päivän aikana pienempi ruokahalu ja he söivät vähemmän kaloreita.

– Polttaaksemme kehon rasvavarastoja meidän täytyy kuluttaa enemmän kuin syömme. Liikunta auttaa polttamaan energiaa ja jos se suoritetaan aamulla ennen aamiaista ja yöpaaston jälkeen, palaa rasva tehokkaasti olemassa olevista rasvavarastoistamme, tutkija Javier Gonzalez selvittää.

Yliopiston tutkimuksessa analysoitiin ainoastaan lyhyen aikavälin vaikutuksia, joten on vielä epävarmaa, miten kyseisen kaavan noudattaminen vaikuttaa pitkällä aikavälillä. Tutkijoiden mukaan painonsa kanssa kamppailevien kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla, olisiko aamupalaa edeltävästä liikunnasta apua kehon sitkeiden rasvavarastojen kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja