Näin teet heräämisestä helpompaa – lue toimivat vinkit!

Pimeät aamut ja aikaiset herätykset eivät ole helppo yhdistelmä. Kun aamu sujuu aurinkoisesti, päivästäkin tulee parempi!

Mikä avuksi, kun sängystä ei millään haluaisi nousta? Kun ulkona on pimeää, moni kääntäisi mieluummin kylkeä kuin lähtisi reippaasti päivän viettoon.

Suurin masentaja aamulla on valo, tai lähinnä sen puute. Kesällä aurinko herättelee samoihin aikoihin kuin herätyskello, jolloin herääminen on luonnollista.

Vaikka kevät jo hiljalleen tulee tuoden mukanaan valoisammat aamut, voi kirkasvalolamppu tehdä edelleen ihmeitä. Keho reagoi auringonvaloon ja tiedät alitajuisesti että on aamu, vaikka olisitkin unten mailla.

Pyri kiireettömiin aamuihin

Jos sängystä on vaikea päästä ylös, aamut ovat kiireisempiä, sillä vällyjen välissä vietetyt lisäminuutit ovat poissa aamutoimistasi. Kova hoppu ärsyttää, jonka takia se vaikuttaa koko päivääsi.

Laita herätyskello niin kauas sängystä kuin suinkin mahdollista, jotta joudut nousemaan ylös sammuttaaksesi sen. Älä suuntaa sen jälkeen takaisin sänkyyn, vaan mene lämpimään suihkuun. Se on ihana tapa herätä ja vesi virkistää niin paljon, ettet kaipaa enää takaisin petiin.

Laita kahvinkeitin valmiiksi edellisenä iltana, jotta voit vain napsauttaa sen päälle matkallasi suihkuun. Mikään ei ole parempaa, kuin tuoreen kahvin tuoksu aamulla.

Muista panostaa myös aamupalaan, sillä se tuo potkua koko päivään.

Musiikki aamulla piristää

Hiljainen koti nukuttaa, joten jos mahdollista, laita aamutelevisio päälle tai pehmennä heräämistäsi musiikin avulla.

Älä laita päälle radiota, sillä ennalta valittu soittolista ja juontajien höpötys saattavat ärsyttää. Kuulostele oloasi - auttaisiko energinen suosikkibiisisi antamaan potkua päivään, vai kaipaatko rauhoittavampaa musiikkia?

Hoida väsymys pois

Muista myös, että väsymys aamuisin voi yksinkertaisesti merkitä sitä, että et nuku tarpeeksi. Uni on samanlainen tarve kuin ravintokin - jos et ole levännyt hyvin, et ole parhaimmillasi.

Mene ajoissa nukkumaan ja nauti täydet kahdeksan tunnin yöunet. Jos sinun on vaikeaa saada unta, lueskele sängyssä, venyttele rauhallisesti tai tee jotain muuta rentouttavaa.

Älä kuitenkaan katsele televisiota tai ole tietokoneella ennen nukkumaanmenoa, sillä ne häiritsevät nukahtamistasi. Myös kirkkaat valot virkistävät, joten hanki kotiisi tunnelmavaloja tai vietä iltaa kynttilänvalossa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja