Mainos

Näin tarkkailet autosi rengaspaineita kännykästä – vaatii vain helpon asennuksen

Monessa uudessa henkilöautossa on vakiovarusteena rengaspaineiden automaattinen tunnistin. Sensori aistii kun rengaspaineet laskevat ja ilmoittaa ongelmasta mittaristoon syttyvänä merkkivalona.

Vanhoissa autoissa tällaista tekniikkaa ei yleensä ole, mutta sellaisen voi asentaa itse. Rengaspaineanturit eivät välttämättä maksa maltaita, sillä jokaisen renkaan paineita tarkkailevan asennussarjan voi hankkia edullisimmillaan alle 150 eurolla.

Joidenkin tuotteiden mukana tulee tuki älypuhelinsovellukselle, josta voi milloin tahansa tarkistaa onko renkaissa riittävästi ilmaa. Sovellus kertoo ilmanpaineen lisäksi renkaiden lämpötilan. Kun mittalaite antaa hälytyksen, sovellus viestittää siitä käyttäjää.

Anturit asennetaan yleensä venttiilin hatun paikalle. Kukin anturi toimii omalla paristolla, joiden varauksen voi tarkistaa sovelluksesta. Jokaiseen anturiin on merkitty rengas, johon se asennetaan. Käyttäjä voi myös yleensä määritellä haluamansa ilmanpainerajan, jonka jälkeen anturi lähettää hälytyksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.