Miten syntyy Marilyn Monroen silmämeikki? Nappaa haltuun meikkaajien neuvot: "Paras vinkki, jonka voin antaa..."

Marilyn Monroen silmämeikki on innostanut somessa, kertoo Glamour-lehti. Meikkitaiteilijat kertovat vinkkejä sen tekoon kotona.

Kauneusikoni Marilyn Monroesta julkaistiin hiljattain Netflix-elokuvaGlamour-lehti kertoo, että Monroen silmämeikki on lyönyt läpi TikTokissa sen luoman optisen illuusion vuoksi.

Monroen tyyliä on pidetty usein oppikirjaesimerkkinä menneen ajan Hollywood-glamourista. Näyttävän silmämeikin lisäksi hänen tunnusomaiseen tyyliinsä kuuluvat platinanvaaleat kiharat, punaista huulipunaa sekä kauneuspilkku.

Glamour-lehden mukaan Monroen silmämeikissä käytetään luomiväriä ja valkoista silmänrajauskynää pidentämään ja korostamaan alempaa ripsirajaa. Näin saadaan silmät näyttämään suuremmilta ja kirkkaammilta.

Marilyn-meikkiä testattu TikTokissa

Kauneusikonin meikkiniksejä on innostuttu testamaan TikTokissa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muun muassa tiktokkaaja Victoria Lyn, jonka videota on katsottu yli kolme miljoonaa kertaa, testaili Marilyn-meikkiä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen

.

Samaa tyylinksiä on kokeillut myös Viv Hoang

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös somevaikuttaja Uniquely TyAna testaili Monroen tyyliä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Meikkitaiteilijat antavat vinkkinsä

Meikkitaiteilija Clarissa Luna kertoo Glamour-lehdelle, että pidennetty alaripsien viiva luo illuusion yläripsien luomasta varjosta. Silmän yläkulmaan piirrettävä kissamaista vaikutelmaa antava linja on tarkoitettu pidentämään silmää ja tekemään ripsien linjasta täyteläisemmän.

Lunan mukaan alarajauksen on tarkoitus luoda ripsistä varjo. Valkoisen silmänrajauskynän käyttö silmän sisärajauksen tekoon on puolestaan tarkoitettu tekemään silmistä suuremman näköiset ja kirkkaammat.

Tämä varjostusefekti onkin avain Marilynin silmämeikkiin. Meikkitaiteilija Hayley Kassel kertoo Glamour-lehden haastattelussa, että hän työskenteli hiljattain Marilyn Monroesta inspiraatiota saaneessa kampanjassa ColourPop Cosmetics -firmalle. Hän antaa muutaman vinkin Marilynin silmämeikin tekoon.

– Yritä rentouttaa kasvosi ja silmäsi niin hyvin kuin suinkin. Yleensä meillä on tapana kohottaa kulmiamme, kurtistaa otsaamme ja avata silmämme mahdollisimman paljon, kun teemme silmämeikkiä.

Kassel sanoo, että juuri tätä nimenomaista tyyliä varten silmien tulisi olla mahdollisimman rentoina, jotta saadaan loihdittua Marilynin silmät, joita on kuvattu myös uneliaiksi.

– Näin meikin laittaminen silmän ulompaan kulmaan sujuu hallitummin.

Luna suosittelee käyttämään käyttämään ruskean ja harmaanruskean sävyisiä mattavärejä, jotta lopputulos pysyy pehmeänä.

– Tässä silmämeikissä ratkaisevaa on se, että sen kanssa ei mennä liiallisuuksiin, Luna sanoo.

– Rajaus ylhäällä on hyvin lähellä silmäripsien rajaa ja tarkoitettu tekemään ripsistä paksumman näköiset. Niksi silmän alareunassa on käyttää ruskeaa sävyä ja tehdä samanlainen muoto kuin ylälinjassa aloittaen silmän uloimmasta kolmanneksesta. 

Uskoisitko samaksi ihmiseksi? Jocelyn näyttää, mitä meikillä voi saada aikaan. Juttu jatkuu videon alla.

"Paras vinkki, jonka voin antaa..."

Luna suosittelee käyttämään sellaisia meikkituotteita, jotka on helppo häivyttää. Kermanvärinen eyeliner silmän sisärajassa paitsi kirkastaa silmiä myös tekee alarajaan varjon.

Sekä Kassel että Luna suosittelevat käyttämään harjaspäällä varustettua meikkisivellintä tarkkaan levittämiseen.

– Ota pieni harjaspäinen sivellin ja varjoa tehdessäsi käytä harmaaseen taittavan ruskean sävyjä, sanoo Kassel.

– Tavoitteenasi on lisätä sitä vähän, jotta raja näkyisi, eikä tehdä kovaa, paksua ruskeaa tai mustaa linjaa.

Kassel vinkkaa, että ylemmäs tekemäsi "kissansilmämuotoilun" ja alemman pitkänomaisen varjostuksen väliin voit laittaa vaaleampaa luomiväriä tai silmänrajauskynää. Hän sanoo, että voit myös lisätä valkoista tai nude-sävyistä kajalkynää silmän alasisäreunaan.

Lisää dramaattisuutta meikkiinsä toivoville Luna vinkkaa, että voit vaikkapa laittaa tekoripset.

– Oikeastaan paras vinkki, jonka voin antaa, on se, että älä ota meikkaamista liian vakavasti. Meikkaaminen on taidetta ja sinä olet sen maalauksen kangas. Pidä hauskaa!

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat