Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin saat perunat keitettyä huomattavasti nopeammin

Julkaistu 17.01.2014 12:40

Perunan ja muidenkin ruokien keittämisprosessia voi nopeuttaa yksinkertaisella niksillä.

Jos haluat nopeuttaa ruoan keittämisprosessia, sinun täytyy olla tarkkana keitettävän veden määrän kanssa:

1. Ota pieni tai keskikokoinen, laakea pannu tai kattila. Laita hellalevy lämpenemään maksimiteholle.

2. Kaada kattilan/pannun pohjalle hieman vettä, niin että pohja peittyy kunnolla.

3. Odota, että vesi alkaa kiehua. Mitä vähemmän vettä pannussa on, sitä nopeammin se kiehuu.

4. Lisää kiehuvaan veteen haluamasi ruoka. Veden kiehuminen lakkaa hetkeksi, mutta koska vettä on niin vähän, jatkuu kiehuminen tuota pikaa. Kun vesi alkaa höyryämään eli haihtumaan, lisää pannuun lisää vettä. Ruokien ei tarvitse edes kunnolla peittyä.

5. Pysyttele pannun lähettyvillä ja lisää vettä säännöllisesti aiemmin lisätyn veden haihtuessa. Tämän tekniikan avulla keittämisprosessi nopeutuu huomattavasti, sillä mitä enemmän vettä kattilassa on, sitä kauemmin joudut odottamaan ruokasi kypsymistä.

Perunat voi kypsentää mikrossakin

Jos valmistat vain pienen määrän perunoita, voit myös kypsentää ne mikrossa. Kuorelliset perunat kannattaa pestä ja pistellä niihin haarukalla tai veitsen kärjellä hieman reikiä.

Laita tämän jälkeen perunat mikron kestävään laakeaan astiaan, peitä ne kuvulla ja kypsennä täydellä teholla. Noin 3-5 keskikokoista perunaa kypsyy mikrossa 4-6 minuutissa. Isommat perunat voivat tarvita tuplasti enemmän aikaa kypsymiseen.

Lähde: Quick Dish

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin kattilalle kannattaa tehdä, jos haluat täydellisiä kananmunia: "Paras tapa tehdä keitettyjä munia"Moni tekee yhden kriittisen virheen laittaessaan kananmunat kiehumaan kattilaan – ethän tee näin?Huikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaYleinen virhe saa ravintoaineet tuhoutumaan – ethän sorru tähän mokaan, kun keität perunoita?Ei enää koskaan ylikypsää riisiä – muista nämä tärkeät seikat riisin valmistuksessa Uudenlainen tapa kypsentää kananmuna – tällä tyylillä kuori ei halkeile!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista

  • Eilen18:55
    Verkkohuijaukset

    Nyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus

  • Eilen16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen14:33
    Syöpä

    Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmällä

  • Eilen11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä