Mainos

Näin saat kännykkäsi matkaan 500 HD-elokuvaa ilman nettiyhteyttä

Teknologialaitteiden langaton liitettävyys niin verkkoon kuin keskenäänkin on ollut jo pitkään kova juttu. Tämä ei ole mikään ihme, sillä langattomuus tekee tekniikkavempainten käytöstä joustavampaa ja samalla sisätiloista siistimpiä: Harva varsinaisesti nauttii lattialla luikertelevista johtoviidakoista.

MTV3 Uutiset kokeili Seagaten uutta kovalevyä, jonka teratavun tallennustila mahdollistaa 500 HD-tasoisen elokuvan tallennuksen. Laitteen erikoisuus piilee siinä, että se toimii myös itsenäisenä langattomana tukiasemana.

Seagate Wireless Plus -laitetta voi toki käyttää perinteisen ulkoisen kovalevyn tapaan kytkemällä se tietokoneeseen USB 3.0 -portin kautta. Tämän lisäksi laite muodostaa täysin itsenäisen Wi-Fi-yhteyden, jonka avulla kovalevyn tiedostoihin pääsee käsiksi vaikkapa kännykällä tai muilla Wi-Fi-teknologiaa hyödyntävillä laitteilla.

Koska Seagate Wireles Plus muodostaa oman Wi-Fi-yhteyden, niin se ei ole riippuvainen ulkopuolisista verkoista. Laite pystyy kuitenkin myös kierrättämään kauttaan käyttäjänsä langattoman kotiverkon. Tällöin laite mahdollistaa oman Wi-Fi-yhteytensä kautta myös pääsyn nettiin.

Kaiken tämän lisäksi kovalevyssä on oma akku, jolle luvataan kymmenen tunnin kesto.

Suuri kapasiteetti, jota voi käyttää hieman etäämmältäkin

Ja mitä tämä kaikki edellä mainittu sitten tarkoittaa käytännössä? Yksinkertaisesti sitä, että käyttäjä voi ladata reissuun lähtiessään valtavan määrän musiikkiaan, kuviaan ja videoitaan ja katsella niitä kovalevyn tarjoaman langattoman yhteyden kautta. Käyttäjä ei ole riippuvainen liitäntäjohdoista tai pistorasioista.

Seagate Wireless Plus

Lisäksi käyttäjä voi ladata vaikka kännykkäkamerallaan ottamansa kuvat ja videot saman tien tilavalle kovalevylle. Yhteen teratavuun mahtuu hurja määrä matkavideoita, joten käyttäjän ei tarvitse olla huolissaan kännykkänsä kapasiteetin loppumisesta.

MTV3 Uutiset kokeili Seagate Wireless Plus -laitteen Wi-F-yhteyden ulottuvuutta omakotitalossa, ja yhteys toimi vielä talon pihallakin. Periaatteessa kovalevyn voi siis jättää päälle vaikkapa linja-auton matkatavaratilaan ja leffoja voi siitä huolimatta katsella matkustamosta levyltä mobiililaitteen kautta.

Itse laite on pelkistetty, kompakti ja kevyt mustanharmaa muovilaatikko. 19,9 x 89 x 127 millimetrin kokoinen ja 256 gramman painoinen kotelo ei vie turhan paljon tilaa matkatavaroiden joukossa.

Mobiililaitteeseen ladattavissa oma sovellus

Tableteissa ja älypuhelimessa Wireless Plus -kovalevyä voi käyttää ilmaisella Seagate Media App -sovelluksella, joka on ladattavissa Kindle Fire HD:lle sekä iOS- ja Android-laitteille.

Media App -sovellus on monipuolinen, ja sen kautta voi kätevästi selata kovalevyn tiedostoja ja ladata tietoja mobiililaitteesta kovalevylle. Sovelluksen playereilla voi kuunnella musiikkia tai katsoa videoita.

Toivoisimme kuitenkin sovelluksen olevan hieman intuitiivisempi ja käyttäjäystävällisempi. Ainakin Media Appin Android-version valikot ovat turhan sekavat, ja esimerkiksi mahdollisuus ladata tiedostoja langattomasti kännykästä kovalevylle ei välttämättä heti avaudu käyttäjälle.

Hyvä puoli on, että laitteella pystyy katsomaan samanaikaisesti kolmea eri HD-elokuvaa eri laitteilta. Kuvia ja eri tiedostoja pystyy katsomaan puolestaan jopa kahdeksalla laitteella samanaikaisesti.

Pitkä akun kesto on ehdotonta valttia pidemmillä reissuilla.

Yritimme testata Wireless Plus -laitetta myös Samsungin uudella Smart TV:llä, mutta jostakin syystä emme löytäneet langattoman yhteyden mahdollistavaa Media App -sovellusta televisiolle ladattavista sovelluksista.

Ilmeisesti kyseinen sovellus ei ole vielä tullut julkiseen jakoon. Toivottavasti tätäkin ominaisuutta päästään käyttämään pian, sillä langaton mediapankki on erittäin kätevä kaveri älytelevisiolle.

Mainio laite etenkin matkoille

Seagate Wireless Plus on hyvä valinta langattomaksi tietopankiksi, ja riippumattomuus virtapistokkeista tekee siitä joustavan matkakumppanin. Myös mahdollisuus kierrättää oma internetliikenne kovalevyn Wi-Fi-yhteyden kautta on mainio lisä.

Media App -sovellus on monipuolinen, mutta sovelluksen käyttöliittymä voisi olla kuitenkin hiottu intuitiivisemmaksi.

Laitteen hinta on noin 200 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.