Näin riisut kertakäyttöiset hanskat oikein: Jos tässä mokaa, hanskojen käyttö on täysin turhaa!

Näin riisut kertakäyttöiset hanskat oikein: yksi oleellinen asia unohtuu monelta! 0:51
Katso videolta, miten helppoa ja näppärää suojakäsineiden riisuminen on oikein tehtynä!

Videolla näytetään, kuinka kertakäyttöiset hanskat riisutaan oikeaoppisesti.

Moni on varmasti huomannut, että katukuvassa kertakäyttöiset suojakäsineet ovat yleistyneet. Niiden käytössä on kuitenkin vielä paljon parantamisen varaa.

Tärkeintä on ehkä muistaa, että kertakäyttöiset käsineet ovat nimensä mukaisesti kertakäyttöisiä. Niitä saa siis käyttää vain kerran ja ne pitää käytön jälkeen heittää pois. Niitä ei voi myöskään pestä.

Sen sijaan kädet täytyy pestä, myös hanskojen käytön jälkeen. Käsidesi toimii tilanteissa, joissa käsienpesu ei ole mahdollista. Huolellinen käsihygienia ja säännöllinen käsienpesu on tärkeää suojahanskoista huolimatta. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana ihmisen yskiessä tai aivastaessa. Tutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että koronavirus voi pysyä elossa pinnoilla ja ilmassa useista tunneista jopa päiviin.

Myös hanskojen riisumisessa kannattaa käyttää erityistä varovaisuutta, ettet tee niiden käytöstä täysin turhaa itsellesi. Jos riisut käsineet huolimattomasti, ei suojahansikkaiden käytössä ole mitään järkeä. Pahimmassa tapauksessa pöpöt siirtyvät hansikkaiden pinnalta sormiisi ja sormien kautta nenääsi tai sormilla näppäilemäsi puhelimen kautta poskellesi.

Katso videolta, miten helppoa ja näppärää suojakäsineiden riisuminen on myös oikein tehtynä!

Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Lue myös:

    Uusimmat