Näin rauta nousi ja jumppa sujui taas tauon jälkeen – MTV oli paikalla, kun sisäliikuntapaikat saivat avata ovensa

Liikuntapaikat saivat avata ovensa tänään 4:51
Töölön kisahallin ovet ovat jälleen auki harrastajille. Päivä oli odotettu niin henkilökunnan kuin treenaajienkin kesken.

Aluehallintoviraston päätöksellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella sai tänään avata jälleen sisäliikuntatilat. Helsingin Töölössä sijaitsevassa kisahallissa päivä oli enemmän kuin odotettu.

Aamutuimaan kisahallilla oli vielä rauhallista.

Noin nelisenkymmentä urheilijaa oli kuitenkin löytänyt jo tiensä hallille. Kuka kuntosalille, koripallokentälle tai voimistelunurkkaukseen. Olipa muutama löytänyt pingispöydänkin ääreen.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelu yksikön päällikkö Jyrki Inkinen kertoo, että päivää on ehditty kisahallilla jo odottamaan.

– Kyllähän tämä on todella odotettu päivä. Odotetaan, että tämä jatkuu positiivisissa merkeissä eteenpäin.

Osa liikkujista saattaa vielä hieman arastaa esimerkiksi kuntosalille lähtemistä, mutta hiljalleen ihmiset löytävät jälleen vanhan harrastuksensa pariin. Osa taas on odottanut kuin kuuta nousevaa sitä, että sisälle pääsisi jälleen treenaamaan.

– Seurat aktivoituvat, ihmiset aktivoituvat. Siitä se sitten lähtee. Nyt on sisäliikunnan osalta paras vuodenaika, jos olisimme normaalissa tilanteessa. Tähän aikaan sisäliikunnassa liikutaan kaikista eniten, Inkinen kuvaa.

Tulevaisuuteen katsotaan positiivisin mielin

Vaikka koronapandemian aikana on opittu moneen kertaan se, että on mahdoton sanoa, millainen tilanne on jälleen muutaman kuukauden kulutta, katsotaan kisahallilla tulevaisuutta valoisin mielin.

– Kyllä täytyy katsoa positiivisesti. Paljon on haasteita edessä. Kyllä minä katson kevääseen positiivisella mielellä.

"Onhan se merkittävää"

Personal trainerina, eli henkilökohtaisena valmentaja, työskentelevä Jenni Kohtamäki on mielissään, kun asiakkaiden kanssa pääsee jälleen normaaliin tapaan liikkumaan sisätiloihin.

– Onhan se aika merkittävää, että sisäliikuntatilat jälleen aukesivat. Todella paljon on pitänyt soveltaa asiakkaiden kanssa. Olemme siirtyneet ulos treenaamaan tai sitten Zoomilla olemme tehneet etänä treenejä.

Jenni kertoo, että treenaaminen on tietysti mahdollista myös ilman sisätiloja, mutta moni kaipaa esimerkiksi salitreeniä sisätiloissa.

Liikunnan muotoja on monia, ne pitää vain keksiä ja löytää.

Mistä löytää jälleen motivaatio?

Korona-aikana osalle liikunta on saattanut jäädä vähän vähemmälle monestakin eri syystä.

Mistä voisi löytää jälleen motivaation ja innon treenaamiseen?

– Sehän lähtee omasta halusta tietenkin. Omia arvoja miettimällä. Kuinka korkealle arvottaa sitä omaa terveyttä ja hyvinvointia.

Avainasemaan personal trainer nostaa suunnittelun. Myös urheilun jälkeinen hyvänolontunne on monelle innostava.

– Usein sitä huomataankin, että tämä treenaaminen onkin ihan hyvä juttu, että on parempi fiilis.  Sehän sitten tietysti motivoi jatkamaan sitä uutta harrastusta, Jenni kuvaa.

Katso koko haastattelu alla olevalta videolta.

Kuntosalit aukesivat – kävimme katsomassa, miten päivä otettiin Töölön kisahallissa vastaan.

Kuntosalit aukevat taas – lähdimme katsomaan, kuinka rauta liikkuu Helsingin kisahallilla 8:39

Lue myös:

    Uusimmat