Mainos

Näin raharyöstäjät etenivät Liedossa

Rikoksesta epäillyt kahdella anastetulla ajoneuvolla liikkeellä kauppakeskuksen takapihan tuntumassa

Yksi epäillyistä tarkkaili marketin takapihalla arvokuljetusauton saapumista ja välitti tietoja hautausmaalla parkissa olleille. Tarkkailija ja yksi hautausmaalla olleista pääsivät pakenemaan.

Viisi henkilöä saapuivat Liedon Keisvuoren hautausmaan pysäköintialueelle kahdella anastetulla autolla, kun arvokuljetusauto lähti liikkeelle Turun suunnasta.

He lähtivät liikkeelle, kun arvokuljetusauto oli noin 7 kilometrin päässä Liedon S-Marketin kauppakeskuksesta. Epäillyt ajoivat kauppakeskuksen takapihalle.

Yksi heistä jäi tarkkailemaan Liedon S-Marketin kauppakeskuksen takapihaa, jonne arvokuljetusauto saapui. Autot palasivat Liedon hautausmaan pysäköintialueelle.

Tarkkailemassa ollut ilmoitti LA-puhelimella hautausmaan pysäköintialueella oleville arvokuljetusauton saapumisesta paikalle.

Epäillyt siirtyivät pysäköintialueella autoihin ja lähtivät liikkeelle. Helsingin poliisilaitoksen valmiusyksikkö onnistui ottamaan hautausmaalta kiinni kolme tekijää. Yksi pakeni metsään.

Myös S-Marketin takapihalla ollut päästi pakenemaan.

Varasuunnitelma

Mikäli ryöstö ei olisi onnistunut S-Marketin takapihalla, olisi se poliisin mukaan toteutettu arvokuljetusauton seuraavassa pysähdyspaikassa.

Epäillyillä oli pakoa varten vuokrattu kuorma-auto, jonka umpinaiseen tavaratilaan oli rakennettu usealle henkilölle makuu- ja oleskelutilat. Etsinnässä kuorma-autosta löytyi mm. makuupusseja, patjoja ja ruokatarvikkeita.

Arvokuljetusauton saapuessa S-Marketin kauppakeskuksen takapihalle oli pihalla kymmeniä poliisimiehiä. He turvasivat myös arvokuljetusauton poistumisen paikalta.

Lue myös:

(Seitsemän uutiset 05.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.