Näin pukeudut tyylikkäästi juhliin – mukavuudesta tinkimättä

Ahdistavatko juhlakauden asettamat vaatevaatimukset? Kokeile näitä helppoja vinkkejä, miten saat asustasi sekä mukavan että tyylikkään samaan aikaan.

Monesti sanotaan, että naisten tulisi kärsiä ulkonäkönsä eteen. Mutta ei, sinun ei ole mikään pakko laittaa korkkareita jalkaan tai ahtautua mustaan kotelomekkoon. Katso vinkit, miten pukeudut tyylikkäästi, mutta mukavasti.

1. Valitse luonnonmukaisia, hengittäviä kankaita, kuten puuvillaa

Mikään ei ole niin epämukavaa, kuin joko värjötellä tai hikoilla epämiellyttävän tuntuisissa vaatteissa. Vältä synteettisiä kankaita ja panosta esimerkiksi hengittävään puuvillaan tai muihin laadukkaisiin kankaisiin.

2. Valitse mekko tai hame, jossa on taskut

Taskut tuovat turvaa levottomille käsille. Taskuihin on myös helppo sujauttaa vaikkapa puhelin tai huulirasva.

Taskut ovat sekä käytännölliset että tyylikkäät – esimerkiksi monissa morsiusmekoissakin on tätä nykyä piilotaskut. Jos lempimekostasi uupuu taskut, harkitse, veisitkö sen räätälille.

3. Kohota omaa mielialaasi väreillä

mekkojen värit

Mustaa ei turhaan sanota surupuvuksi, vaikka se tyylikäs ja erityisen turvallinen valinta onkin.

Värikkäät asut ja asusteet herättävät huomiota ja tuovat kaivatun väripilkahduksen harmaaseen arkeen. Kirkkaat värit saavat myös ihmiset tuntemaan olonsa onnellisemmaksi – jos tunnet olosi onnelliseksi, tunnet olosi myös mukavammaksi. Niinkin helppoa!

4. Sinun ei ole pakko pitää korkokenkiä

Kukapa ei rakastaisi kenkiä. Mutta jokainen nainen tietää, kuinka korkokengillä tuntikausia seisoskelu tai käveleminen tuottaa auttamattomasti tuskaa. Mukavuuden nimissä moni jättääkin korkkarit suosiolla kotiin – tai vähintään ottaa vaihtokengät mukaan.

Matalat kengät voivat olla yhtä juhlavat kuin korkokengät, mutta niiden ulkonäössä kannattaa kiinnittää muutamaan seikkaan huomiota. Valitse mieluiten teräväkärkiset kengät. Ne ovat huomattavasti juhlallisemmat, kuin pyöreäkärkiset kengät.

5. Valitse mekko, jonka malli imartelee vartaloasi

Esimerkkejä mekkomalleista, jotka sopivat eri vartalomalleille.

Hyvin istuva ja räätälöity mekko on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin ihoa nuoleva "siskonmakkara"-mekko, joka paljastaa joka muhkuran, kiristää, puristaa tai muutoin aiheuttaa huolta. Mikään ei ole niin epämukavaa, kuin vaate, joka ei istu kunnolla tai on liian pientä mallia: joudut koko ajan nykimään joko yläosaa ylöspäin tai liian lyhyttä hameosaa alaspäin.

Valitse mekko, joka istuu parhaiten omaan vartalomalliisi.

6. Osta korsettimainen yläosa

Jos haluat olkaimettoman juhlamekon, panosta sellaiseen, jossa on vahva ja tukeva korsettimainen yläosa. Näin et joudu vetelemään valahtavaa yläosaa koko ajan ylöspäin.

7. Tai sitten käytä rintaliivejä, vaikka sinulla olisi olkaimeton mekko

Olkaimettomat rintaliivit ovat monelle naiselle epämiellyttävät, sillä niitä joutuu koko ajan nostella paikoilleen. Pelkona on myös, että rintaliivit luikahtavat pois paikoiltaan ja vahingossa tulee vilauteltua enemmän kuin olisi tarpeen.

Siispä laita suosiolla olkaimettomankin mekon kanssa normaalit rintaliivit. Mutta valitse liivien olkainten sävy samaan sävyyn mekkosi kanssa. Hyvä vinkki on myös laittaa tyylikäs bolero harteille: näin liivien olkaimet eivät näy.

Katso myös mekkovinkit:

Mikä on hyvä hameen mitta?

Lue myös:

    Uusimmat