Näin pärjäät keskustelussa ranskalaisen kanssa

Jos haluat antautua menestyksekkääseen keskusteluun Ranskassa, pelkkä kielen hallinta ei riitä. Ranskalainen keskustelu on eloisaa ja vilkasta, mutta taustalla piilee lukuisia sääntöjä, joita kulttuuria tuntemattoman voi olla vaikea ymmärtää.

- Ranskalaiset arvostavat nokkeluutta ja analyyttista otetta. Keskustelut ovat loogisia, älyllisiä ja kohteliaita.

- Tärkeää ei ole se, mitä sanotaan, vaan miten se sanotaan. Myös sanaton viestintä, kuten ilmeet ja eleet, näyttelee tärkeää osaa keskustelussa.

- Suomalainen itseilmaisu on järjestelmällistä ja etäistä, ranskalainen impulsiivista. Ranskassa tunteita osoitetaan avoimesti ja vuolaasti.

- Avoimesta tunneilmaisusta huolimatta asioiden suora ilmaisu ei ole suotavaa. Yksityiskohdat jätetään mainitsematta, ja taustalla on usein peitelty viesti.

- Itsensä kehumista pidetään merkkinä itsetyytyväisyydestä ja kypsymättömyydestä.

- Ranskalainen ilmaisee negatiiviset asiat huomattavasti positiivisemmin kuin Suomessa on totuttu. Konflikteista nautitaan, mutta keskustelun tulee säilyä loogisena ja hyvin esitettynä.

- Puheen keskeyttäminen on suorastaan suotavaa. Vaikenevaa kuuntelemista pidetään epäkohteliaana.

- Älä kritisoi Ranskaa, oikeus tähän on ainoastaan ranskalaisilla itsellään. Sen sijaan englantilaisten panettelu on Ranskassa suosittu ajanviete.

- Huumori on Ranskassa arvossaan. Älä kuitenkaan laske leikkiä työyhteyksissä tai kokouksissa.

Lähde: www.kolumbus.fi/~w427062/ranska

Kuva: Colourbox.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja