Näin palautat pakasteparsakaalin hävinneen tehoaineen

Parsakaalista häviää pakastimessa sen sisältämä superentsyymi. Lue, miten saat sen takaisin!

Pakastevihannekset ovat kätevä vaihtoehto kiireiselle ja joskus pakasteet ovat jopa ravintorikkaampia kuin tuoreet vastineensa. Toisinaan taas ei. Esimerkiksi pakasteparsakaali ei vedä vertoja tuoreelle.

Pakastamisprosessin aikana parsakaalin sisältämä sulforafaani tuhoutuu. Sulforafaani on parsakaalin tehoaine tulehduksia ja jopa syöpää vastaan.

Journal of Food Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pakasteparsakaalin ongelma on kuitenkin ratkaistavissa. Vihreän herkun päälle tulisi sirotella esimerkiksi hieman valkoista retikkaa, jossa on paljon pakasteparsakaalista kadonnutta entsyymiä. Kun retikan ja pakastetun parsakaalin yhdistää, aktivoituu sulforafaani myös parsakaalissa. Tutkimusta johtaneen, Illinoisin yliopiston professorin Elizabeth Jeffreyn mukaan pakasteparsakaalin ongelma ratkeaisi, jos valmistajat sirottelisivat retiisijauhetta tuotteisiinsa ennen pussitusta.

Ennen tuotevalmistajien heräämistä, voit kokeilla itse palauttaa pakasteesi syöpää ehkäisevät ainesosat sulforafaanipitoisilla kasviksilla. Kokeile esimerkiksi retiisiä, retikkaa tai kukkakaalia tuoreena pakasteparsakaalisi kanssa.

(MTV3)

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja