Viisi ruokaa, jotka todellakin kannattaa pakastaa – huikeat ravintoarvot

pinaatti
Pinaatti maistuu myös pakastettuna. Shutterstock

Pakastaminen ei tuhoa ruoan ravintoarvoja, vaan auttaa niitä säilymään ravinteikkaina pidempään.

Kiire ei ole mikään tekosyy olla syömättä terveellistä ruokaa. Pakastimessa moni kasvis säilyttää ravintopitoisuutensa pitkään ja niiden käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Pakastevihannekset ovatkin usein kiireisen kotikokin pelastus.

Huffington Post listasi ruoka-aineita, joiden pakastaminen todellakin kannattaa.

1. Pinaatti

Pinaatissa on antioksidantteja kuten C-vitamiinia ja beetakaroteenia. Tuore pinaatti alkaa kuitenkin menettää ravintoarvojaan heti poimimisen jälkeen. Kun pinaatin pakastaa mahdollisimman tuoreena, myös sen terveelliset ravinteet säilyvät pidempään.

2. Paprika

Paprikoissa on runsaasti A- ja C-vitamiinia, ja pakastimessa ne säilyvät vitamiinipitoisina pitkään.

3. Mustikat

Mustikat ovat todellista superruokaa myös pakastettuna. Terveellisiä pakastemustikoita on helppo lisätä puuroihin, jogurttiin ja smoothieen mihin vuodenaikaan tahansa.

4. Parsakaali

Parsakaalin syöpää ehkäisevä vaikutus johtuu sen sisältämästä sulforafaanista. Pakastaminen auttaa säilyttämään parsakaalin sulforafaanipitoisuuden korkeana pidempään.

5. Pavut

Pakastetut pavut ovat yhtä helppokäyttöisiä kuin säilykepavut. Pakastepavut ovat jopa terveellisempiä kuin säilykkeet, sillä niissä on yhtä paljon rautaa ja kuitua kuin säilykepavuissa, mutta huomattavasti vähemmän haitallista suolaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja