Mainos
Mainos

Viisi ruokaa, jotka todellakin kannattaa pakastaa – huikeat ravintoarvot

Pakastaminen ei tuhoa ruoan ravintoarvoja, vaan auttaa niitä säilymään ravinteikkaina pidempään.

Kiire ei ole mikään tekosyy olla syömättä terveellistä ruokaa. Pakastimessa moni kasvis säilyttää ravintopitoisuutensa pitkään ja niiden käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Pakastevihannekset ovatkin usein kiireisen kotikokin pelastus.

Huffington Post listasi ruoka-aineita, joiden pakastaminen todellakin kannattaa.

1. Pinaatti

Pinaatissa on antioksidantteja kuten C-vitamiinia ja beetakaroteenia. Tuore pinaatti alkaa kuitenkin menettää ravintoarvojaan heti poimimisen jälkeen. Kun pinaatin pakastaa mahdollisimman tuoreena, myös sen terveelliset ravinteet säilyvät pidempään.

2. Paprika

Paprikoissa on runsaasti A- ja C-vitamiinia, ja pakastimessa ne säilyvät vitamiinipitoisina pitkään.

3. Mustikat

Mustikat ovat todellista superruokaa myös pakastettuna. Terveellisiä pakastemustikoita on helppo lisätä puuroihin, jogurttiin ja smoothieen mihin vuodenaikaan tahansa.

4. Parsakaali

Parsakaalin syöpää ehkäisevä vaikutus johtuu sen sisältämästä sulforafaanista. Pakastaminen auttaa säilyttämään parsakaalin sulforafaanipitoisuuden korkeana pidempään.

5. Pavut

Pakastetut pavut ovat yhtä helppokäyttöisiä kuin säilykepavut. Pakastepavut ovat jopa terveellisempiä kuin säilykkeet, sillä niissä on yhtä paljon rautaa ja kuitua kuin säilykepavuissa, mutta huomattavasti vähemmän haitallista suolaa.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja