Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tämän vuoksi parsakaalia ei myydä purkissa

Purkkisäilytys ei varsinaisesti hellisi parsakaalia.
Purkkisäilytys ei varsinaisesti hellisi parsakaalia.Shutterstock
Julkaistu 30.10.2017 07:12

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Monesta vihanneksesta ja hedelmästä löytyy kaupan hyllyltä purkitettu versio. Parsakaalisäilyke kuitenkin loistaa poissaolollaan, ja siihen on vissi syy.

Purkitetut elintarvikkeet säilyvät, koska prosessin aikana niistä tuhouvat sekä happi että haitalliset mikrobit – ja parsakaalin tapauksessa myös vihannes itse.

Purkkisäilytystä varten useimmat kasvikset keitetään, purkitetaan ja lämmitetään kertaalleen uudelleen, ohjeistaa The United States Deparment of Agriculture. Näin ehkäistään esimerkiksi botuliini-hermomyrkyn tarttumista säilykkeestä kuluttajaan.

Keittämiseen vaaditaan vähintään sadan asteen lämpötilaa. Parsakaali kuitenkin muuttuu mössöksi jo 90 asteessa. Vaikka parsakaalin kukinnot säilyisivätkin ehjinä ensimmäisestä kuumennuskerrasta, viimeistään toisella kerralla vihannes muuttuisi vihertäväksi massaksi.

Purkittaminen myös tuhoaisi parsakaalin maun samalla sen ominaistuoksua vahvistaen. Purkkiparsakaali olisikin siis pahanhajuista ja -makuista, limaista mössöä. Ehkä sietää olla vain onnellinen, ettei siitä pyydetä maksamaan.

Lähde: Reader's Digest, Spoon University

***

1:30Mitä varsista voisi valmistaa?

Lisää aiheesta:

Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaanParasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikkaTiesitkö? Tällä kikalla kaupan basilika säilyy kotona pidempäänÄlä pilaa ostamaasi basilikaa heti kotimatkallaYleinen moka pilaa parsakaalin! Samulin kypsennyskikka takaa täydellisen lopputuloksenVoiko auringonkukan pään todella syödä? Ruokatoimittajat testasivat outoa sometrendiä
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 29.09.202421:15
    Kasvikset

    Mitä jätimpi, sen nätimpi: Mäntsälässä haviteltiin suurimpien kasvisten titteleitä – tältä näyttää liki 470 kilon kurpitsa

  • 24.05.202417:28
    Maatalous

    Kirja-arvio: Andalusian tomaattiviljelmiltä löytyy riistoa ja hyväksikäyttöä

  • 11.03.201912:43
    Vitamiinit

    Rautaa jopa enemmän kuin punaisessa lihassa – testaa nämä vitamiinipommit!

  • 06.11.201710:52
    SoMe

    Suomalaisen perheenäidin vinkki säästää luontoa ruokaostoksilla – tarvitset vain palan kuramattoa

  • 21.10.201708:00
    Terveys

    Tutkijat ylistävät: Tämä edullinen terveyspommi on suoliston suosikki – syötkö sinä?