Mainos
Mainos

Tiesitkö? Tämän vuoksi parsakaalia ei myydä purkissa

Monesta vihanneksesta ja hedelmästä löytyy kaupan hyllyltä purkitettu versio. Parsakaalisäilyke kuitenkin loistaa poissaolollaan, ja siihen on vissi syy.

Purkitetut elintarvikkeet säilyvät, koska prosessin aikana niistä tuhouvat sekä happi että haitalliset mikrobit – ja parsakaalin tapauksessa myös vihannes itse.

Purkkisäilytystä varten useimmat kasvikset keitetään, purkitetaan ja lämmitetään kertaalleen uudelleen, ohjeistaa The United States Deparment of Agriculture. Näin ehkäistään esimerkiksi botuliini-hermomyrkyn tarttumista säilykkeestä kuluttajaan.

Keittämiseen vaaditaan vähintään sadan asteen lämpötilaa. Parsakaali kuitenkin muuttuu mössöksi jo 90 asteessa. Vaikka parsakaalin kukinnot säilyisivätkin ehjinä ensimmäisestä kuumennuskerrasta, viimeistään toisella kerralla vihannes muuttuisi vihertäväksi massaksi.

Purkittaminen myös tuhoaisi parsakaalin maun samalla sen ominaistuoksua vahvistaen. Purkkiparsakaali olisikin siis pahanhajuista ja -makuista, limaista mössöä. Ehkä sietää olla vain onnellinen, ettei siitä pyydetä maksamaan.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja