Kun ostat kaupasta parsakaalia tai kukkakaalia, käytätkö koko kasviksen vai heitätkö osan siitä roskiin?
Facebookin ruokaryhmissä ihmetellään nyt, miksi suomalaiset heittävät täysin syömäkelpoiset parsakaalin varret roskiin. Asia nousi puheenaiheeksi viikonloppuna, kun Prisman Facebook-sivuille jaettiin kuva ”jätelaatikosta” täynnä täysin syömäkelpoisia parsakaalin varsia:
Jos päivitys ei näy, katso se täältä.
Kuvan Facebookiin ladannut Silja Varjonen kirjoitti:
– Viikin Prismassa oli tällainen laatikko kotimaisten parsakaalien vieressä. Mielestäni se suorastaan kannustaa heittämään varret pois. Mitä tuhlausta, puolet erinomaisesta vihanneksesta! Parsakaalin varsi on oikein herkullista, jonka voi kuorittuna käyttää esim. sosekeittoihin tai wokkeihin. Ottaisitteko laatikon pois ja lisätkää tilalle vinkki siitä, miten vartta voi ruoanlaitossa käyttää ja siten pienentää omaa ruokahävikkiään.




