Näin palatsi kommentoi sairaalasta kotiin palanneen 95-vuotiaan kuningatar Elisabetin tilaa

7:24
Elisabet II piti perinteikkään joulupuheen – Ison-Britannian 94-vuotias kuningatar puhui muun muassa poikkeuksellisesta koronavuodesta

Kuningatar Elisabet suorittaa kevyitä työtehtäviä sairaalasta paluunsa jälkeen.

Buckinghamin palatsin mukaan kuningatar Elisabet, 95, on palannut kotiin ja voi hyvin. Tiedotteen mukaan kuningatar viettää perjantain suorittaen kevyitä velvollisuuksiaan. 

Elisabet vietti keskiviikon ja torstain välisen yön sairaalassa, joka oli kuningattaren ensimmäinen sairaalayö vuosiin. 

Jo aiemmin palatsista kerrottiin julkisuuteen, että kuningatar oli perunut matkansa Pohjois-Irlantiin lääketieteellisistä syistä, sillä häntä oli neuvottu lepäämään muutama päivä. Päätös jättää matka väliin ei liittynyt koronavirukseen.

Brittiläinen Press Association -uutistoimisto kertoo, että kuningattaren sairaalakäyntiä ei julkistettu, koska vierailun oli tarkoitus olla pikainen. Lisäksi kuningattaren yksityisyyttä haluttiin suojella.

Yöksi kuningatar jäi PA:n mukaan "käytännön syistä". PA ei kerro, mistä sairaalasta on kyse tai millaisia tutkimuksia kuningattarelle on tehty.

Kuningattaren aikataulu on ollut hyvin kiireinen sen jälkeen kun hän palasi Skotlannista pääkaupunkiin lokakuun alussa. Tällä viikolla hän on muun muassa järjestänyt vastaanoton kansainvälisille yritysjohtajille sekä tavannut ulkomailla olevia suurlähettiläitä etäyhteydellä. Ensi kuussa kuningattaren ja monien muiden kuninkaallisten odotetaan osallistuvan YK:n ilmastokokouksen yhteydessä järjestettäviin tilaisuuksiin.

Viime viikolla kuningattaren nähtiin ensimmäistä kertaa käyttävän kävelykeppiä. Kuninkaallisten edustajien mukaan kävelykepin käyttö ei liity mihinkään tiettyyn terveysvaivaan.

Kuningatar kohtasi suuren surun tämän vuoden huhtikuussa, kun hänen puolisonsa prinssi Philip menehtyi 99 vuotiaana. Elisabet ja Philip olivat naimisissa 73 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja