Näin pakenet joulun hulinaa – lue vinkit

Kaikille joulu ei ole iloista ja kiireetöntä aikaa – joillekin se saattaa olla jopa vuoden stressaavin juhla. Lue listaus tavoista, joilla nautit juhlakaudesta ilman stressiä.

Lähde jouluksi pois

Pakene joulua läheistesi kanssa ja anna jonkun muun hoitaa joulujärjestelyt puolestasi. Pienellä lomalla pääset hetkeksi pois muiden vaatimuksista – jos annat hotellin tai ravintolan hoitaa kaiken puolestanne, suuri taakka jouluvalmistelujen suhteen katoaa harteiltasi. 

Käy kävelyllä

Kävelylenkit pyhien aikaan on oiva tapa nauttia lomasta rennosti – yksin tai perheen kanssa. Ulkoilusta voi nauttia myös talvisen piknikin muodossa: pakatkaa eväät mukaan ja pukeutukaa lämpimästi. Piknikit ovat erityisesti lasten sekä lastenlasten mieleen – ulkoillessa lapset saavat myös purkaa energiaansa.  

Nauti spasta

Koska joulu voi vaatia veronsa sekä henkisesti että fyysisesti, voi olla viisasta antaa kehon myös hieman toipua. Vie siis itsesi vaikkapa kylpylään nauttimaan saunoista, hieronnoista tai hoidoista.

Luistele

Luistelu on loistava ulkoiluaktiviteetti juhlakaudelle. Luistelemaan pääset joko luonnonjäälle tai keinojäälle, riippuen hieman asuinpaikastasi. Luistelu on myös loistavaa liikuntaa – polttaen jouluna kertyneet lisäkalorit!

Käy konsertissa tai tapahtumissa

Talven juhlakausi on hyvää aikaa käydä teatterissa, konserteissa ja muissa paikallisissa tapahtumissa. Jos joulu tuntuu tunkevan ulos korvista, on aika käydä ulkona aistimassa muutakin kuin joulukulttuuria. 

Jouluvalojen ihastelu

Mikäli kotisi läheltä löytyy kauniita jouluvaloja, käy kävelyllä tai ajelulla ihastelemassa niitä. Kauniita valovirityksiä voi löytyä lähitienoon kodeista ja pihoista, mutta koska talojen ohi kulkeminen ei ehkä kuulu normaaliin reittiisi, et ehkä ole aiemmin huomannut niitä.  

Harrasta liikuntaa

Jos harrastat vaikkapa juoksua, älä lopeta sitä lomien ajaksi! Jouluna todennäköisesti keräät herkkujen vuoksi lisäkaloreita tavallista enemmän, joten liikunta silloin tällöin myös pyhien aikaan kannattaa. 

Lähde: Realbuzz.com, www.independent.co.uk

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja