Mainos

Näin päädyt roskapostittajien mustalle listalle – postittajien virhe paljasti koko prosessin

Roskapostin määrä saattaa lähipäivinä vähentyä postittajien tekemään virheen vuoksi, kertoo CSO Online.

Yksi suurimmista roskapostin lähettäjistä, River City Media -niminen yritys, paljasti vahingossa koko toimintansa ytimen. RCM teki virheen varmuuskopioinnin yhteydessä paljastaen kaikki sähköpostilistalleen kuuluvat yhteystiedot.

Yhteystiedoissa oli 1,4 miljardia sähköpostiosoitetta. Joidenkin yhteystiedoissa oli sähköpostiosoitteen lisäksi henkilön koko nimi, IP-osoite ja kotiosoite.

Yritys lähettää päivittäin noin miljardi sähköpostiviestiä maailmalle ja kuuluu maailman kymmenen suurimman roskapostittajan joukkoon. RCM:n mukaan yritystoiminta on tarjousten välittämistä ihmisille.

Kuinka sähköpostiosoitteet sitten päätyvät roskapostittajien listoille? Suurin osa yhteystiedoista kerätään erilaisille sivustoille rekisteröitymisen yhteydessä tai esimerkiksi nettikyselyiden ohessa. Pieni tekstinpätkä paljastaa, että yhteystiedot välitetään myös kolmannelle osapuolelle, joka saattaa olla roskaposteja välittävä yritys.

Lisäksi postittajat seuraavat aktiivisesti yhteystietojensa käyttäytymistä eli esimerkiksi sitä, kuinka usein viestejä luetaan, klikataan tai ostetaan tarjousten tuotteita.

Lähde: CSO Online

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.