Näin MTV ja tuotantoyhtiö perustelevat rikoksesta epäillyn Päivi Räsäsen valintaa Masked Singer -ohjelmaan: "Ei tahallista vastakkainasettelua"

Masked Singer Suomi -kauden toinen paljastus 1:42
Näin Masked Singerin etsivänelikko reagoi, kun maskin takaa paljastui kansanedustaja Päivi Räsänen.

Rikoksesta epäillyn kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) esiintyminen MTV:n Masked Singer -ohjelmassa on aiheuttanut hämmennystä katsojissa ja puhuttanut myös kilpailussa mukana olleita tuomareita. Kyseessä on koko perheen viihdeohjelma, jossa ei haluta syrjiä ketään, MTV perustelee laulajavalintaa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen lauloi naamion takana Masked Singer Suomi -ohjelmassa eilisiltana.

Valinta herätti tuoreeltaan hämmennystä monissa, koska Räsästä epäillään parhaillaan rikoksesta. Valtakunnansyyttäjä nosti häntä vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan huhtikuun lopulla.

"Ohjelmaan kuuluvat yllättävät heittäytymiset"

Ohjelmasta vastaavan MTV:n tuottajan Sari Valtasen mukaan kaikki esiintyjät Masked Singer Suomi -ohjelmaan on kiinnitetty ja tuotanto käynnistetty vuodenvaihteessa. Näin ollen Räsäsen saama syyte ei ollut vielä käynnistysvaiheessa tuotannon tiedossa.

– Masked Singer Suomi -formaattiin kuuluvat kaikenlaiset tunnetut julkisuuden henkilöt elämän eri aloilta – sekä yllättävät heittäytymiset. Kyseessä on koko perheen viihdeohjelma, jossa ei haluta syrjiä ketään, Valtanen lisää sähköpostiviestissään.

Kisan tuomarietsivä reagoi

Ohjelman panelistina toimiva Christoffer Strandberg otti asiaan julkisesti kantaa, kun ohjelma tuli julki. 

– Tilanne oli henkilökohtaisesti hyvin outo, sillä tuntui kieltämättä hieman vieraalta taputtaa ja hurrata ihmiselle, joka vuosikymmeniä on sotinut minunlaisten ihmisten oikeuksia vastaan, Strandberg kirjoitti sosiaalisen median päivityksessään Instagramissa.

Ohjelman tuotantoyhtiön FremantleMedia Finlandin vastaava tuottaja Anne Wahlström kertoo, että työryhmä on ottanut Sandbergin esiin tuomat näkökulmat huomioon ja keskustellut niistä.

Hänen mukaansa ristiriitaa ei ollut asetettu tahallisesti.

– Vastakkainasettelu ei ollut suunnitelmallista, ohjelman henkeen sellainen ei kuulu. Strandbergin esiin tuomat näkökulmat ovat arvokkaita ja niitä on käsitelty työryhmässä, Wahlström vastaa sähköpostitse.

Räsänen harmistui Sandbergin kommenteista

Päivi Räsänen itse kertoo yllättyneensä Christoffer Sandbergin julkisesta reaktiosta.

– Kiva tunnelma ja perheohjelma, siinä oltiin vahvasti oman osaamisalueen ulkopuolella. Mutta olin kieltämättä yllättynyt siitä Christofferin kirjoituksesta, Räsänen kertoi aiemmin tänään MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat