Päivi Räsänen yllättyi Christoffer Strandbergin reaktiosta hänen Masked Singer -osallistumiseensa: "En toivo tällaisen cancel-kulttuurin etenemistä"

1:42
Näin Masked Singerin etsivänelikko reagoi, kun maskin takaa paljastui kansanedustaja Päivi Räsänen.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) yllätti sekä tv-katsojat ja kenties itsensäkin osallistumalla Masked Singer -ohjelmaan. Hän lähti ohjelman nauhoituksista hyvillä mielin, mutta ohjelman tultua ulos vastassa oli tyrmäävä palaute, joka ei liittynyt hänen laulusuoritukseensa.

– Kiva tunnelma ja perheohjelma, siinä oltiin vahvasti oman osaamisalueen ulkopuolella. Mutta olin kieltämättä yllättynyt siitä Christofferin kirjoituksesta, Räsänen kertoo MTV Uutisille.

Yksi ohjelman panelisteista, "etsivistä", näyttelijä Christoffer Strandberg julkaisi lauantai-iltana Instagramissa kirjoituksen, jossa hän kritisoi Räsäsen mukaan ottamista ohjelmaan Räsäsen seksuaalivähemmistöjä loukkaavien puheiden ja kirjoitusten takia. Räsästä kohtaan on myös vireillä syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Hiukan huolestuttaa se, että jos tällainen poissulkeva ajattelu kohdistuu henkilöihin, joilla on erilainen arvomaailma ja maailmankatsomus kuin hänellä itsellään, Räsänen jatkaa.

Juttu jatkuu linkkien jälkeen.

Räsänen korostaa, että vaikka Strandberg kirjoituksessaan kertoi kannattavansa sananvapautta ja olevansa niin sanottua cancel-kulttuuria vastaan, Strandbergin viestissä "cancelointi" on taustalla hyvin vahvana.

– Jos perheohjelmaan aletaan valita Pride-aatteen tai maailmankatsomuksen perusteella, niin olisihan se aika lailla cancelointia. Eli haluttaisiin ajaa pois julkisesta tilasta ne, jotka ajattelee toisella tavalla, Räsänen jatkaa.

"Meitä on paljon"

Räsänen jatkaa, ettei hänellä ole minkäänlaista ongelmaa esiintyä Strandbergin kanssa samassa ohjelmassa, "vaikka hänen asenteensa ja ajatusmaailmansa itseni kaltaisia kristittyjä kohtaan olisi torjuva tai poikkeava".

– En toivo tällaisen, nimenomaisesti cancel-kulttuurin etenemistä julkisessa tilassa.

Räsäsen mukaan hänet poissulkemalla torjuttaisiin myös muita samalla tavalla ajattelevia.

– Kyllä tähän julkiseen keskusteluun täytyy mahtua erilaisia ihmisiä. Täytyy muistaa, että se arvomaailma ja maailmankatsomus, jota edustan, on klassisen kristinuskon näkemyksiä. Meitä on paljon, Räsänen jatkaa.

Kun ohjelmaa nauhoitettiin, Räsäsen mukaan hänen taustansa ja rikosepäilynsä eivät tulleet millään lailla esille.

– Kaikki olivat kehumassa, että olipa hienoa että tulit mukaan. (Toisen riihimäkeläisen) Janne Katajan reaktio oli aivan valloittava, oli ilahtunut, että olin siellä. Maria Veitola on ollut luonani yökylässä, oli hauska tavata hänet (taas), ja ymmärsin, että hän viihtyi luonamme, Räsänen kommentoi Strandbergin etsiväkollegoja ohjelmassa.

Katso tarkemmin Räsäsen Instagram-päivityksestä:

Räsänen toivoo, että Strandbergin viesti oli ohimenevä tunnereaktio.

– Sehän on niin sananvapauden kuin ihmisten yhteyden kannalta hyvin poissulkevaa. Mielellään olen jatkossakin Christofferin kanssa tekemisissä, jos sellaisia tilanteita tulee.


1:59
Nän Päivi Räsänen kommentoi Strandbergin puheita MTV Uutiset Livelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja