Tangokuningatar Heidi Pakarinen lopetti työt AlfaTV:llä – transnaisen haastattelu johti erikoiseen tapahtumasarjaan: "Puhuttiin kuulemma niin kevyesti"

Tangokuningatar Heidi Pakarinen kertoo irtisanoutuneensa työstään AlfaTV:llä lokakuun alussa tuotetun suoran lähetyksen tapahtumien johdosta.

Vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen kertoo maanantaina 11. marraskuuta Facebook-tilillään julkaisemassaan päivityksessä lopettaneensa työnsä AlfaTV:n Kansan kesken -ohjelman juontajana. Syyksi Pakarinen kertoo tapahtumaketjun, joka sai alkunsa ohjelman kuvauksissa lokakuun alussa. 

Pakarisen julkaisemassa päivityksessä kerrotaan, että tuolloin Kansan kesken -ohjelman suoran lähetyksen teemana olivat kauneusleikkaukset. Ohjelman vieraana nähtiin mediapersoona Elena Vikström, joka on transsukupuolinen. 


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pakarisen mukaan Vikströmin läpikäymät operaatiot tulivat esille keskustelussa. Kanavan johto oli naisen mukaan reagoinut keskusteluun erittäin voimakkaasti. 

– Sain kesken lähetyksen ohjaajalta tiedon korvanappiini, että kanavan ohjelmajohtaja oli soittanut hänelle ja kauhistellut keskusteluamme transsukupuolisuudesta, etten enää saisi puhua tästä vieraani transsukupuolisuuden vuoksi tehdystä sukupuolenvaihdosta, korjausleikkauksesta, Pakarinen kirjoittaa päivityksessään. 

Nainen kertoo ohjaajan ohjeistaneen häntä mainoskatkon aikana, ettei Pakarinen saisi enää puhutella Vikströmiä loppuohjelman aikana, ettei transsukupuolisuus tulisi keskustelussa uudestaan esille. Pakarinen kertoo vastustaneensa käskyä. 

– Minun mielestäni Elena on todella rohkea ja kiinni tässä päivässä, kun uskaltaa ja haluaa puhua transsukupuolisuudestaan. Ja mikä upeinta, hän on onnellinen nyt, omana itsenään.

Lähetyksen jälkeen Pakarinen sai tietää, ettei ohjelmaa tulla näyttämään uusintana televisiossa tai missään muuallakaan. Pakarisen mukaan kanavan ohjelmajohtaja oli perustellut toimintaansa hänen mielestään oudolla tavalla. 

– Puhuttiin kuulemma niin kevyesti transsukupuolisuudesta että tuli vaikutelma, että noin voi tehdä ihan tuosta vain vaihtaa sukupuoltaan. Minä totesin, että kyllä AlfaTv:n katsojakunta on sen verran valistunutta, että tietävät mitä se on, miten operaatiot tehdään eikä todellakaan hetken mielijohteesta.

Lisäksi toimintaa perusteltiin Pakarisen mukaan sillä, että kanava ja sen sisältö edustavat arvokonservatismia. Tämä sai Pakarisen miettimään jatkoaan ja hän päätti lopulta irtisanoutua. 

– Tämä kaikki toiminta on saanut minut ajattelemaan ja miettimään paljon asioita, ensinnäkin ihmisyydestä, hyväksynnästä, toisten ihmisten kunnioituksesta ja korrektista kohtaamisesta.

Pakarisen päivitys on kerännyt runsaasti kommentteja sekä herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Useat ylistävät tangokuningatarta tämän rohkeasta ja suoraselkäisestä toiminnasta. 

AlftaTV julkaisi asiasta oman tiedotteensa tiistaina 12. marraskuuta. Tiedotteen mukaan suoran lähetyksen oli tarkoitus käsitellä kauneusleikkauksia, mutta keskustelu siirtyi sen aikana sukupuolen korjausleikkaukseen. 

– Juontajaa pyydettiin ohjelman aikana pysymään sovitussa kauneusleikkauksien aihepiirissä. Mielestämme sukupuolen korjaus on herkkä ja tärkeä aihe, eikä sitä tulisi käsitellä samassa yhteydessä kauneusleikkauksien kanssa. Se olisi mielestämme edellyttänyt laajemman ja syvällisemmän käsittelyn, tiedotteessa kerrotaan. 

Tiedotteen mukaan kyseessä oli tilanne, jossa Kansan kesken -ohjelman tuottajan ja juontajan välinen kommunikaatio ei toiminut. 

– Nopeasti kasvavassa organisaatiossa viestiketjuissa voi tapahtua virheitä. 

– AlfaTV on monikulttuurinen ja monista eri vähemmistöistä ponnistava työyhteisö ja kunnioitamme kaikkia ihmisiä. Arvostamme Heidi Pakarisen panosta kanavamme juontajana ja toivomme hänelle kaikkea hyvää tulevissa työtehtävissä, tiedotteessa todetaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja