Christoffer Strandbergilta tiukkaa kritiikkiä Päivi Räsäsen mukaan ottamiselle Masked Singeriin – "Joskus nauru juuttuu kurkkuun – en seiso jakson takana täydellä sydämellä"

1:42
Näin Masked Singerin etsivänelikko reagoi, kun maskin takaa paljastui kansanedustaja Päivi Räsänen.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) mukanaolo MTV3:n Masked Singer -jaksossa yllätti sadattuhannet tv-katsojat lauantai-iltana. Yksi kilpailun paneelin "etsivistä", näyttelijä Christoffer Strandberg ei sulattanut päätöstä ottaa kilpailuun mukaan henkilö, jota epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia loukkaavista puheistaan ja kirjoituksistaan.

– Joskus nauru juuttuu kurkkuun, Strandberg kommentoi Instagram-päivityksessään.

Kun Räsänen poisti Jaguar-hahmonsa maskin, näyttelijä koki tilanteen henkilökohtaisesti oudoksi.

– Tuntui kieltämättä hieman vieraalta taputtaa ja hurrata ihmiselle, joka vuosikymmeniä on sotinut minunlaisten ihmisten oikeuksia vastaan. Mutta se kuuluu työhöni, ja hyvin Päivi veti. Kyse ei ole minusta.

Strandberg kritisoikin ohjelman tuotantoa.

– Kyseenalaistan kuitenkin vahvasti Räsäsen kaltaisen profiilin tuomisen juuri tähän ohjelmaan. Masked on ainutlaatuinen ohjelma juuri siitä, että se on viaton ja hyvin epäpoliittinen. Mutta Räsänen on eniten ollut julkisuudessa lausunnoistaan koskien seksuaalivähemmistöjä. Ja hei, jokainen voi joskus sanoa hölmösti, mutta Päivi ei kadu ainuttakaan syvästi loukkaavaa, harhaista sanaa.

– Häntä myös epäillään kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Itse rikosepäilyyn en ota kantaa, toisaalta on korkea aika että vihapuheeseen puututaan kunnolla ja toisaalta elämme ajassa, jolloin loukkaannutaan turhan herkästi, Strandberg jatkaa. 

"En seiso jakson takana täydellä sydämellä"

Näyttelijä kertoo, ettei julkaissut viestiä itsensä takia, vaan siksi, että ohjelmaa katsovat myös lukuisat sateenkaariperheet.

– Olisin toivonut, että olisitte saaneet nauttia tästä lauantain koko perheen-ohjelmasta ilman, että teidän olohuoneeseen tulee ruudun kautta ihminen, joka toistamiseen on sanonut toinen toistaan hirveämpiä asioita juuri teidän perheestä.

Strandberg korostaa, että hän puolustaa ihmisten sananvapautta ja oikeutta olla asioista eri mieltä. Viime aikoina pinnalle noussut cancel-kulttuuri on myrkkyä. Mutta: 

– Mutta koska Suomessakin tänä päivänä joudut kohtaamaan kiusaamista, syrjintää, uhkailua, nälvimistä ja väkivaltaa, jos edustat seksuaalivähemmistöä haluan sanoa, että sanoilla, teoilla ja valinnoilla on suuri merkitys. Siksi haluan sanoa, että minä en seiso tämän jakson takana täydellä sydämellä.

Maria Veitola: "Kiitos rakas, kun sanot tämän ääneen"

Strandberg kehuu Räsästä rohkeudesta uskaltaa tulla ohjelmaan mukaan, mutta hän toivoo, että kansanedustaja antaisi myös Masked-kuplan ulkopuolella kaikille samat mahdollisuudet ja oikeudet olla ja elää.

Katso Christoffer Strandbergin koko Instagram-päivitys aiheesta tästä.

Näyttelijän kommenttikenttä tulvi kirjoitusta tukevia vastauksia heti lauantai-iltana.

– Kiitos rakas teinietsivä kun sanot nämä asiat ääneen, yksi paneelin muista etsivistä, Maria Veitola kommentoi ja lisäsi perään sydänemojin.

Samalla emojilla viestiä kommentoi myös ohjelman juontaja Ilkka "Ile" Uusivuori.

Päivi Räsänen otti itse kantaa Strandbergin viestiin Twitterissä.

– Hyvä, että Christoffer nostaa keskusteluun cancel-kulttuurin ja sananvapauden. Valitettavasti aika pitkälle juuri nämä ovat edenneet, kun samalla ulos sulkemista perheohjelmasta kuitenkin ehdotetaan, Räsänen sanoo.

5:07
Näin Päivi Räsäseltä luonnistui legendaarinen Kuningaskobra-kappale

Masked Singer Suomi mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 20

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja