Päivi Räsänen kommentoi Masked Singer -kohua: "Ennenkuulumatonta, en olisi uskonut"

1:42
Näin Masked Singerin etsivänelikko reagoi, kun maskin takaa paljastui kansanedustaja Päivi Räsänen.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) mukanaolo MTV3:n Masked Singer -jaksossa on herättänyt keskustelua.

Yksi kilpailun paneelin etsivistä, näyttelijä Christoffer Strandberg ei sulattanut päätöstä ottaa kilpailuun mukaan henkilö, jota epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia loukkaavista puheistaan ja kirjoituksistaan.

Räsänen kommentoi kohua MTV:n Uutisaamussa tänään. Hän kertoo yllättyneensä syntyneestä kohusta.

– En olisi millään uskonut, että tämän ohjelman jälkeen tulee mitään kohua. Tämä oli perheohjelma ja viihdeohjelma, ja meillä oli ihan hauskaa tunnelmaa tuotantoväen ja tuomariston kanssa. Minulle ei tullut mieleenkään, että joku olisi pahalla mielellä.

–Tietysti on ikävää, että Christoffer Strandberg koki näitä tunteita ja ihan hyvä, että hän sanoo tuntonsa ääneen. Olin kohusta yllättynyt.

Räsänen sanoo, että hän on aina korostanut sitä, että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita ja ihmisoikeudet ovat tärkeitä – myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten osalta.

Paljon yhteydenottoja

Kohu on poikinut paljon keskustelua ja myös Räsänen on saanut useita yhteydenottoja. Hän muistuttaa, että hänen kanssaan samankaltaisen ajattelun jakavia kristittyjä on Suomessa paljon.

– On tullut valtavan paljon yhteydenottoja. Minulle tulleet yhteydenotot ovat olleet melko kannustavia. Viesteissä on noussut hyvin vahvasti sananvapauden näkökulma ja ajatus, että ollaanko näin pitkällä cancel-kulttuurissa, eli tässä poissulkevassa kulttuurissa, että ei enää viihdeohjelmassakaan saa esiintyä henkilö, joka on jossain toisessa yhteydessä ollut eri mieltä tämän setalaisen ajattelun kanssa.

– Onhan se ihan ennekuulumatonta. Tallaiseen täytyy ehdottomasti reagoida ja ehdottoman voimakkaasti puolustautua. Toivon, ettei mikään tuotantoyhtiö lähde tällaiseen.

Räsänen kertoo, että tuotantoyhtiö pyysi häntä mukaan ohjelmaan, ja aluksi hän epäröi ohjelmaan lähtemistä.

Katso Räsäsen vierailu Uutisaamussa.

9:11


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja