Näin moni yli 55-vuotias on naimaton tai eronnut

55 ikävuodesta vuodesta ylöspäin Suomessa asuu yksin 584 717 ihmistä, näistä naimattomia on 229 751 ja eronneita jopa 317 588. Kaiken kaikkiaan tämän ikäluokan ihmisiä Suomessa on 1 253819.

Osa vanhemmista ihmisistä haluaa elää yksin, eikä ole esimerkiksi kiinnostunut parisuhteen muodostamisesta. Myös avioerot ovat lisääntyneet iäkkäämpien ihmisten kesken. On luonnollista, että pitkän liiton jälkeen halutaan nauttia vapaudesta. On kuitenkin paljon myös sellaisia henkilöitä, jotka haluavat löytää vielä uuden ihmisen rinnalleen vanhemmallakin iällä.

Stereotyyppisesti ajatellaan, että menestynyt mies voi saada nuoria naisia vanhanakin. Tutkimukset kuitenkin todistavat, että suuret ikäerot ovat tavallisimpia alhaisissa tuloluokissa ainakin länsimaissa. Hieman keskimääräistä yleisempiä ne ovat myös yläluokissa.

Suomalaisesta avioerosta 2000-luvulla väitellyt Jouko Kiiski tutki väitöksessään miesten ja naisten käsityksiä ja kokemuksia avioerosta. Yleisimmiksi erosyiksi mainittiin läheisyyden puute, erilleen kasvu ja puolison itsenäistyminen. Naiset löysivät erosyitä miehiä enemmän, mikä tukee sitä havaintoa, että erohakemuksista länsimaissa noin 70–80 prosenttia jättää nainen. 

Lähteet: Väestöliitto, Suomen tilastokeskus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja