Näin Mervi Tapola käyttäytyi hovioikeudessa

Suomen kuuluisin makkarasuvun perijätär kertoi Turun hovioikeudessa oman versionsa joulupäivän 2009 tapahtumista.

Turun hovioikeuteen käveli median eteen huomattavasti parempivointisen näköinen ja hyväkuntoisen oloinen Mervi Tapola kuin uudenvuodenaattona 2009. Kiloja karistanut Mervi saapui median eteen rauhallisena, mutta vähäsanaisena.

Moni paikallaolija seurasi mielenkiinnolla Mervin suhtautumista entiseen aviomieheensä. Avioeron jälkeen Matti löysi rinnalleen uuden rakkauden, jonka kanssa tämä suunnittelee jo häitä. Miehen olemus on myös nuorentunut vuosia menneistä vuosista.

Mervi katselikin vaivihkaa entistä aviomiestään ennen oikeusistunnon alkamista, sekä istunnon aikana.

Medialle ei kommentteja herunut, ei ennen istuntoa eikä sen jälkeen. Oikeudessa käsiteltiin joulupäivän 2009 tapahtumia uudestaan ja Mervin selostus tapahtumista oli täysin päinvastainen kuin tuomion jo saaneella ex-aviomiehellä.

Mervin mukaan Matti oli ollut poissa kotoa talon emännän herättyä joulupäivänä noin puolenpäivän aikoihin. Mervi oli saunonut päivällä ja nauttinut kotoa muutamia oluita. Mervi oli omien sanojensa juonut muutamia oluita, mutta ambulanssiviranomaisten tekemä puhalluskoe kello 18.59 paljasti Mervin promillemääräksi 1,74 promillea. Matin lukemat olivat olleet 2,15 promillea kello 19.42. Humalaisen pariskunnan selvittely alkoi Matin palatessa kotiin kantakapakastaan.

Kotona olleen Mervin mukaan Matti oli raivostunut heti sisään tultuaan ja alkanut solvata häntä törkeästi. Matti olisi myös heittänyt Mervin kädessä olleen puhelimenluurin pois ja rynnännyt keittiöön hakemaan veistä.

Välittömästi tämän jälkeen Matti olisi alkanut huitoa Merviä veitsellä, huutaen samaan aikaan kaivavansa tekevänsä tälle erinäistä väkivaltaa. Mervi kertoi oikeudessa myös yrittäneensä suojautua leipäveitsen iskuilta käsillään. Mervin mukaan verisen riidan aikana Matti kuristi häntä myös kylpytakin vyöllä, uhaten samaan aikaan tappaa Mervin.

Riita oli päätynyt Mervin mukaan siihen, että Mervi oli mennyt istumaan eteisen sohvalle, jonne Matti oli tullut perässä ja lopulta nukahtanut. Tämän jälkeen Mervi oli lähtenyt hakemaan apua naapuristaan, jota kuultiin oikeudessa myös todistajana.

Oikeudessa käsiteltiin myös Mervin terveydentilaa suljettujen ovien takana.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat