Mervi Tapolan elämää varjostivat sairaudet – kommentoi Iltalehdelle vuosi sitten: "Aion taistella"

5:22
Mervi Tapola menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Sairaudet varjostivat Mervi Tapolan elämää viimeisinä vuosina.

Matti Nykäsen entinen aviopuoliso Mervi Tapola kuoli keskiviikkona pitkällisen sairauden uuvuttamana. Elämänsä aikana hän joutui kamppailemaan monien terveysongelmien kanssa.

Tapola sai maaliskuussa 2015 aivoinfarktin. Hän kertoi myöhemmin samana vuonna, että toipuminen oli ollut hidasta. Tapola arveli insuliinipiikitysten vaikuttavan hänen kokonaisvointiinsa, sillä hän sairasti samaan aikaan diabetesta.

Tapola uskoi, että ex-mäkikotka Matti Nykäsen kanssa viettämät vuodet vaikuttivat omaan terveydentilaan.

– Myrskyisä ja levoton aika julkisuudessa pahensi sairauksiani ja on varmaan myös taustalla aivoinfarktiini. Koko eletty elämä vaikuttaa ihmiseen. Onneksi magneettikuva paljasti aivotukoksen ja saan viettää tätä äitienpäivää, Mervi totesi vuonna 2015.

Syyskuussa 2017 Ilta-Sanomat uutisoi Tapolan sairastuneen vatsasyöpään, joka oli tehnyt etäpesäkkeitä myös maksaan. Hän sai sytostaattihoitoa, mutta lääkärit varoittivat kyseessä olevan parantumaton syöpä.

– Kauhealta tuntui kun sanottiin, että syöpä on parantumaton. Välillä käy mielessä, että joko tässä pitää ruveta järjestämään oma hautajaisiaan, Tapola totesi lehden haastattelussa.

Iltalehdelle antamassaan haastattelussa vuonna 2018 Tapola kertoi saavansa sytostaatteja suoraan suoneen. Hän kuitenkin tiedosti sairauden arvaamattomuuden.

– Aion taistella ja viettää aikaani niin paljon lapsieni ja lastenlapsieni kanssa kuin mahdollista, Tapola totesi vielä elokuussa 2018.

Mervi Tapolan tytär Linda Heinonen vahvisti äitinsä poismenon MTV Uutisille. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Korjattu 1.11.2019 klo 14:50 Tapola kuoli keskiviikkona, ei perjantaina.

Päivitetty 5.11.2019 klo 8:30 Korjattu kirjoitusvirhe toisessa kappaleessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja