Näin lentää ja putoaa hurja ennätyslennokki – supertehot

2:18

Müncheniläiset lennokki-insinöörit ovat tehneet maailmanennätyksen kategoriassa nopeimmin korkeutta ottava lennokki (fastest ascending drone).

Saksalaisen Research-drone.com-tiimin valmistama lennokki kiipesi sadan metrin korkeuteen ennätyksellisessä 3,871 sekunnissa lokakuun 17. viime vuonna. Guinness-palkinto luovutettiin tiimille viime viikon maanantaina.

Lennokkia ja lentoa valmistellessa tiimin täytyi ottaa huomioon lukuisia laskentamalleja. Kriittisiä osia lennokissa olivat roottorin lavat, moottori ja akusto. Niiden avulla ennätykseen vaadittavat ominaisuudet pystyttiin saavuttamaan.

Lennokin huippunopeus on 189 kilometriä tunnissa ja se kiihtyy 100 kilometrin tuntinopeuteen 1,3 sekunnissa pystysuuntaa lennettäessä. Maksimiteho laitteella on 2300 wattia.

Roottorinlapojen nopeus on 200 metriä sekunnissa, eli 718 kilometriä tunnissa.

Ennätyslennon aikana huolehdittiin erityisen tarkasti turvallisuusnäkökulmista, joihin liittyi lennokin valaisu. Voimakkaan valaisun ansiosta myös ennätyksen dokumentointi oli helpompaa.

Moottorien toiminta oli rajoitettu onnettomuuden varalta niin, että mahdollisen vastoinkäymisen ilmetessä ne sammuvat automaattisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja