Näin Krista Kiuru arvioi Ylellä hallituksen onnistumista koronan hoidossa: "Kyllä tässä vielä huonosti voi käydä"

25:50
Tässä on Suomen uusi koronatestistrategia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) totesi Ylen Ykkösaamussa, että vielä on liian aikaista antaa lopullista arvioita Sanna Marinin (sd.) hallituksen koronatoimien onnistumisesta.

Ministeri Krista Kiurun mukaan "riippuu meistä suomalaisista", koska rokotekattavuus on tavoitellulla vähintään 80 prosentin tasolla. Tuolloin esimerkiksi pääministeri Sanna Marinin mukaan koronarajoituksista voitaisiin luopua.

– Huoli on siinä, että kun yhteiskunta on auki, niin korona tulee olemaan rokottamattomien ja puutteellisen rokotesuojan omaavien tauti, Kiuru toteaa Ylen Ykkösaamussa.

– Tämä johtaa siihen, että yhä useampi rokottamaton tulee sairastumaan, Kiuru jatkaa.

Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n tuoreen tutkimuksen mukaan rokottamattomien mahdollisuus kuolla koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on 11-kertainen rokotettuihin verrattuna.

Kiuru pitääkin mahdollisena, että rajoitusten poistuessa terveydenhuolto ylikuormittuu niin sanotun "rokottamattomien pandemian" myötä, josta terveysviranomaiset ovat puhuneet niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin.

Ylen Ykkösaamussa Kiurulta kysyttiin myös kouluarvosanaa hallituksen koronatoimista. Omaa työtään on Kiurun mukaan vaikea arvioida, mutta "emme me ainakaan huonosti ole pärjänneet".

– Kyllä tässä on vielä mahdollisuus käydä huonosti eli ei nuolaista ennen kuin tipahtaa, Kiuru sanoo.

1:12
Koronapassin käyttöönoton pitkittymiselle sataa kritiikkiä – "Onhan tämä ihan käsittämätöntä säätöä".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja