Krista Kiuru MTV Uutisille: Suomi ei voi päättää, milloin koronan kanssa voidaan elää normaalisti

10:09
Krista Kiuru MTV:lle: Suomi halutaan pitää syksyllä auki ja virus pysäyttää rajoilla

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan Suomi ei voi yksin päättää, milloin koronan kanssa voidaan alkaa elää normaalisti. 

– Niin kauan, kuin kansainvälisen terveysjärjestön lähtökohta on se, että maailmaa kiertää yleisvaarallinen tartuntatauti, ei asia ole Suomen päätettävissä, Kiuru sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Muun muassa maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut koronaviruksen pandemiaksi. Suomessa korona on luokiteltu yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi, mikä mahdollistaa muun muassa tautiin sairastuneen eristämisen.

Muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek (THL) on peräänkuuluttanut keskustelua siitä, miten koronavirukseen Suomessa suhtaudutaan tulevina vuosina. 

Kiurun mukaan Suomessa koronan kanssa ei voida elää normaalisti, ennen kuin kaikkialla maailmassa on saavutettu riittävä rokotekattavuus. Kiuru ei tarkentanut, kuinka korkea rokotekattavuuden tulisi olla.

– Emme voi levätä laakereillamme, ennen kuin koronasta on saatu jonkinlainen osavoitto. Uskon, että osavoitto saadaan rokotekattavuuden noustessa. Se, milloin koronasta päästään eroon niin, että voimme elää sen kanssa, ei riipu meistä, vaan siitä, miten maailma pärjää tämän kanssa.

Muita hallituspuolueita tiukempia maahantulorajoituksia ajaneen Kiurun mukaan Suomessa voitaisiin elää syksyllä jopa normaalisti, mikäli koronatartunnat saadaan pysäytettyä rajalle.

– Me voimme vakauttaa tilanteen Suomessa mutta emme pysty siihen jos rajojen yli muiden maiden tekemättä jättämiset vyöryvät sisään.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja