Näin koronarajoitukset lievenivät ympäri Suomen: Teinit pääsivät kouluun ja harrastuksiinsa – osassa maata jo yli 50 hengen tilaisuudet sallittuja

2:14
Yläkoululaiset pääsivät maanantaina lähiopetukseen: Katso videolta, mitä muita rajoituksia kevennettiin

Koronarajoituksia puretaan pikkuhiljaa eri puolilla maata. Tänään vuorossa olivat muun muassa pääkaupunkiseudun yläkoulut, lukiot ja toisen asteen oppilaitokset, jotka palasivat lähiopetukseen.

Samanikäisille, eli 13-20-vuotiaille, sallitaan nyt myös sisällä tapahtuva harrastustoiminta pääkaupunkiseudulla. Cheerleading on laji, jonka harjoittelu etänä ei oikein suju.

– Meillä on ollut etätreenejä...yksilötaitoja etänä harjoiteltu, Golden Spirit cheerleading-seuran Spellbinders-joukkueen Aava Vanninen ja Aino Nieminen kommentoivat MTV Uutisille.

– Laji on tosi yhteisöllinen...ja harjoitella turvaväleillä, valmentaja Annika Ahlstedt komppaa.

Muualla maassa harrastustoiminnan rajoitukset vaihtelevat alueen tautitilanteen mukaan.

Myös Korkeasaaren eläintarha ottaa taas vierailijoita vastaan viiden kuukauden tauon jälkeen. Suurin osa sisätiloista pysyy kuitenkin suljettuna ja vierailuaika on varattava ennakkoon.

Ravintoloiden aukioloaikoihin saattaa myös tulla muutoksia. Hallitus neuvottelee keskiviikkona muun muassa ravintolarajoitusten mahdollisesta lieventämisestä.

Pääkaupunkiseudulla kuuden hengen kokoontumisrajoitus jatkuu, mutta monella muulla alueella rajoitukset lievenevät. Osassa maata saa jo järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja