Korkeasaari aukesi jälleen pitkän tauon jälkeen – kurkista, mitä eläimille kuuluu nyt!

14:37
Mitä kuuluu Korkeasaaren eläimille kuukausien hiljaiselon jälkeen? MTV Uutiset Live oli paikan päällä Korkeasaaressa, kun eläintarhan ovet aukesivat jälleen.

Korkeasaaren eläintarha on ollut suljettuna koronapandemian takia jo marraskuun lopusta lähtien. Tänään monille saaren kävijöille koitti kuitenkin ilon päivä, sillä eläintarhan ovet aukesivat pitkän tauon jälkeen.

Korkeasaaren johtaja Sanna Hellströmin mukaan saarella on jo odotettu vierailijoita.

– Kyllä tämä hiljaiselo on jatkunut aivan riittävän pitkään, hän toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Aivan yllättäen eläintarhan ovia ei kuitenkaan ole aukaistu, vaan saarelle on tehty pikkuhiljaa totutusvierailuja, jotta siirtyminen hiljaisuudesta kesän vilkkaisiin kävijämääriin kävisi eläimille mahdollisimman helposti.

– Normaalina vuonna meillä on talvella hiljaista ja keväällä kävijämäärät vilkastuvat pikkuhiljaa, jolloin eläimet tottuvat siihen, että tulee yleisöä. Nyt avaamme yhtäkkiä toukokuussa, niin meidän on pitänyt totuttaa eläimiä siihen, Hellström selittää.

Korkeasaaren avautuminen ei kuitenkaan tarkoita, että kaikista koronarajoituksista oltaisiin luovuttu. Hellströmin mukaan saarelle pitää varata vierailuaika varausjärjestelmän kautta, jotta saarella voidaan varmistaa kävijöiden turvavälit.

Lisäksi erillisten ohjelmanumeroiden sijaan eläintarhassa on tänä kesänä omatoimista ääniopastusta, sekä oppaita kiertelemässä ja muistuttamassa kävijöitä turvaväleistä.

Mutta mitä kuuluu eläimille kuukausien hiljaiselon jälkeen?

Hyppää videolta MTV Uutiset Liven kelkkaan ja käy kurkkaamassa, miten esimerkiksi amurintiikerit Tamuri ja Sibiri ovat tottuneet aitauksensa uuteen ulkonäköön.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja