Yleisötilaisuuksiin 20 hengen rajoitus sisätiloissa, maskisuositus yläkouluihin – tässä kaikki uudet koronatoimet pääkaupunkiseudulle

7:00
Pääkaupunkiseudulla on siirrytty tiukempiin rajoituksiin yleisötilaisuuksissa ja harrastetoiminnassa – tätä mieltä ovat harrastajat ja urheilutapahtumia järjestävät tahot

Pääkaupunkiseutu on koronan leviämisvaiheessa. Aikuisten joukkueurheilu kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa keskeytetään kolmeksi viikoksi. Yleisötilaisuudet tulisi rajoittaa 20 henkeen. Kasvomaskisuositus ulotetaan yläkoululaisiin, ja etäopetusta lisätään toisella asteella.

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien henkilömäärää tulee rajoittaa 20 osallistujaan kolmeksi viikoksi ensi maanantaista alkaen.

Etelä-Suomen aluehallintavirasto on jo antanut asiasta virallisen kiellon.

– Tämä tulee siis olemaan määräys, eikä suositus, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Aikuisten joukkueurheilu kaupungin tiloissa keskeytytetään

Joukkueurheilukielto kaupunkien tiloissa koskee yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajeja ja tulee voimaan samoin ensi maanantaina 23. marraskuuta.

Aikuisten harrastusjoukkueiden otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei kolmen viikon aikana järjestetä.

– Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan, Helsingin kaupungin tiedotteessa todetaan.Yksityisten liikuntatoimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Tavanomaisten liikuntahallien lisäksi sisätiloiksi lasketaan myös esimerkiksi jalkapallon kuplahallit sekä jäähallit.

Kasvomaskisuositus laajenee, lisää etäopetusta toiselle asteelle

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille sekä yksityisen että julkisen sektorin työntekijöille, jotka eivät työskentele etätyössä.

Kasvomaskisuositus laajenee myös yläkoululaisiin ensi maanantaista alkaen. Yläkoululaisille tarjotaan maskit, mutta myös omia kasvomaskeja voi käyttää.

Lukiossa ja ammattikoulussa lisätään etäopetuksen ja lähiopetuksen vuorottelua.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lukioissa ollaan lähiopetuksessa, mutta yksi ikäluokka kerrallaan viikon jaksoissa etäopetuksessa. Ammattillisessa opetuksessa on oppimisyhteisön ryhmistä kerrallaan yksi kolmasosa lähiopetuksessa viikon jaksoissa, Vapaavuori kertoi.

Toisen asteen opiskelijoita tullaan ohjeistamaan tarkemmin Wilma-järjestelmän kautta.

Ruokaravintolatkin kohta kiinni kello 23

Leviämisvaiheeseen siirtyminen tullee tarkoittamaan myös ravintoloiden aukioloaikojen rajaamista. Asetukset säätää Suomen hallitus.

Linjauksena on ollut, että leviämisvaiheessa kaikkien ravintoloiden olisi sulkeuduttava kello 23. Tähän asti pääkaupunkiseudulla ruokaravintolat ovat saaneet olla auki puoleenyöhön saakka.

Uuden vaiheen myötä pääkaupunkiseudun julkisten uimahallien kävijämäärää rajoitetaan toistaiseksi puoleen ja kirjastojen lukusalien paikkoja vähennetään.

Kaupungin kuntosalit pidetään auki rajatuilla asiakasmäärillä.

Helsingin kaupunginteatterin esitystoiminta perutaan 23. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi.

Voimassa on edelleen myös suositus siitä, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia tulisi järjestää lainkaan. Suositus koskee esimerkiksi ylioppilas- ja joulujuhlia.

– Tavoitteena on näillä tiukemmilla rajoituksilla myös varmistaa se, ettei tarvitse mennä vielä tiukempiin rajoituksiin, Vapaavuori sanoi.

Koronatartuntoja on ollut Uudellamaalla viimeisen kahden viikon aikana 113 per 100 000 asukasta. Testituloksista positiivisia on ollut 3,3 prosenttia, ja tartuntalähteitä on pystytty jäljittämään joissain kunnissa jopa alle 40 prosentin edestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja