Näin koronamääräykset näkyivät, kun huippu-urheilu alkoi Euroopassa – 19-vuotias sensaatio loisti Bundesliiga-paluussa

Saksan Bundesliiga oli ensimmäinen iso eurooppalainen ammattilaissarja, joka palasi kehiin koronaviruspandemian luoman tauon jäljiltä. Lauantain kierroksella isoin huomio kohdistui Borussiaan, jossa Dortmund kohtasi derbyottelussa Schalken.

Saksan kaksi isointa jalkapallosarjaa, Bundesliiga 1. ja 2. käynnistyivät tänään lauantaina kahden kuukauden tauon jäljiltä. Paluu onnistui Saksan hallituksen luvalla.

Saksassa kauden loput pelit pelataan tyhjille katsomoille.

Borussiassa erikoisjärjestelyt näkyivät monin eri tavoin.

Tyhjien katsomojen lisäksi kentän laidalle oli rakennettu normaalista poikkeavat vaihtopenkit, joissa pelaajat ja valmentajat istuivat turvavälin päässä toisistaan. Vaihtopenkillä pidettiin kasvomaskeja.

Ottelun alla pelaajat ja tuomarit eivät kätelleet toisiaan. Kontakteja vältettiin myös muun muassa maalituuletuksissa.

Esimakua uusista kuvioista saatiin, kun 19-vuotias norjalaissensaatio Erling Braut Håland vei Dortmundin 1-0-johtoon. Håland tuuletti maalia yksinään, muiden Dortmundin jakaessa tukea turvavälin päästä.

Dortmundin pelaajat turvautuivat myös kyynärpäätuuletuksiin myöhempien maalien kohdalla.

Dortmund oli derbyottelussa vailla vertojaan, ottaen voiton lukemin 4-0. Esillä olivat Håland (1+1) ja Raphael Guerreiro, joka iski kaksi maalia.

Voiton myötä Dortmund nousi pisteen päähän sarjakärki Bayern Münchenistä. Bayernilla on kuitenkin yksi peli vähemmän pelattuna.

Muissa Bundesliigan iltapäiväotteluissa Augsburg hävisi kotonaan Wolfsburghille 1-2, Hoffenheim kotonaan Herthalle 0-3. Düsseldoft-Paderborn päättyi maalittomaan tasapeliin ja Leipzig-Freiburg 1-1-tasapeliin.

Päivän viimeinen, kuudes ottelu Frankfurt-Möbchengladbach alkaa Suomen aikaan kello 19.30.