Murskaava Bayern viittä vaille mestari – Bundesliigassa kritisoitiin jälleen Yhdysvaltain poliisiväkivaltaa

Viisi ottelua, viisi voittoa, maaliero 17–4. Bayernin Münchenin ylivoima jalkapallon Saksan Bundesliigassa on ollut murskaavaa koronavirustauon jälkeen. Lauantaina joukkueen huiman pelivireen sai kokea Bayer Leverkusen ja Suomen maajoukkuevahti Lukas Hradecky.

Bayern haki lääketehtaan kaupungista 4–2-vierasvoiton ja johtaa nyt sarjaa seitsemällä pisteellä ennen Dortmundia, kun jäljellä on neljä kierrosta.

Bayernille mestaruus olisi kahdeksas perättäinen.

Viime viikonloppuna Bundesliigassa nähtiin useita kannanottoja Yhdysvalloissa poliisin käsittelyssä kuolleen tummaihoisen George Floydin puolesta, ja niin tapahtui lauantainakin. Bayernin pelaajat pitivät ottelun aikana käsivarsissaan mustia nauhoja, joihin oli kirjattu teksti "Black Lives Matter".

Dortmundin ja Hertha Berlinin ottelussa pelaajat polvistuivat keskiympyrään ennen avausvihellystä. Jo ennen ottelua Dortmund-pelaajat verryttelivät mustissa paidoissa, joissa viestittiin rotusortoa vastaan.

Edellisessä ottelussaan oikeutta Floydille vaatineet Dortmund-pelaajat Jadon Sancho ja Achraf Hakimi toivat kantansa jälleen selväksi. Kaksikon paidoissa luki englanniksi "Ei oikeutta, ei rauhaa".

Itse ottelun Dortmund vei 1–0 ja tukevoitti sarjakakkosen paikkaansa.

Myös Mainzin 2–0-maalin Frankfurtia vastaan tehtaillut kamerunilainen Pierre Kunde Malong osoitti tukensa laskemalla polvensa nurmelle osumansa jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat