Mainos

Näin kansanedustajat osallistuvat taloustalkoisiin: "Menen kolmeksi päiväksi hoitamaan vanhuksia"

Suurin osa STT:n kyselyyn osallistuneista kansanedustajista on ilmoittanut osallistuvansa taloustalkoisiin, joita puhemiehistö on heille suosittanut. Kansanedustajat osallistuvat taloustalkoisiin sekä rahalahjoituksilla että vapaaehtoistyöllä. 

– Lahjoitan viikon palkkion hyväntekeväisyyteen syksyllä ja keväällä. Harkitsin palautusta valtionkonttorille, mutta uskon, että tällä rahasummalla on enemmän vaikuttavuutta hyväntekeväisyydessä kuin valtiontalouden kokonaisuudessa, Jaana Laitinen-Pesola (kok) sanoo. 

Perussuomalaisten Leena Meri kertoo osallistuvansa tulevana torstaina päivän aikana vapaaehtoisten kanssa ruokajakelutoimintaan.

– Tapaan ruokajonon asiakkaita sekä tutustun samalla toimintaan.

– Olen mukana vapaaehtoisena espoolaisen Hyvä arki ry:n vähävaraisten joulukassien tekemisessä ja jaossa, Antero Laukkanen (kd) kertoo.

Vihreiden Touko Aallon mukaan verotuksen avulla myös hyvätuloiset saadaan mukaan taloustalkoisiin. 

– Valtiolla on käytössään työväline nimeltään verotus. En usko almuyhteiskuntaan, uskon oikeudenmukaiseen verotukseen. 

Keskustan Olavi Ala-Nissilä on puolestaan lahjoittanut  laskennallisen kansanedustajana saamansa viikon nettopalkkion. 

– Olen sopinut meneväni kolmeksi päiväksi hoitamaan vanhuksia. Lopun osan velvoitteesta tulen hoitamaan hyväntekeväisyyteen lahjoittamisen kautta, Jari Ronkainen (ps) kertoo.

Juttua korjattu ma 26.10. klo 11.30: Leena Meri osallistuu torstain aikana vapaaehtoisten ruokajakelutoimintaan. Aiemmin jutussa mainittiin, että Meri osallistuu toimintaan päivän ajan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.