Näin kansanedustajat osallistuvat taloustalkoisiin: "Menen kolmeksi päiväksi hoitamaan vanhuksia"

Suurin osa STT:n kyselyyn osallistuneista kansanedustajista on ilmoittanut osallistuvansa taloustalkoisiin, joita puhemiehistö on heille suosittanut. Kansanedustajat osallistuvat taloustalkoisiin sekä rahalahjoituksilla että vapaaehtoistyöllä. 

– Lahjoitan viikon palkkion hyväntekeväisyyteen syksyllä ja keväällä. Harkitsin palautusta valtionkonttorille, mutta uskon, että tällä rahasummalla on enemmän vaikuttavuutta hyväntekeväisyydessä kuin valtiontalouden kokonaisuudessa, Jaana Laitinen-Pesola (kok) sanoo. 

Perussuomalaisten Leena Meri kertoo osallistuvansa tulevana torstaina päivän aikana vapaaehtoisten kanssa ruokajakelutoimintaan.

– Tapaan ruokajonon asiakkaita sekä tutustun samalla toimintaan.

– Olen mukana vapaaehtoisena espoolaisen Hyvä arki ry:n vähävaraisten joulukassien tekemisessä ja jaossa, Antero Laukkanen (kd) kertoo.

Vihreiden Touko Aallon mukaan verotuksen avulla myös hyvätuloiset saadaan mukaan taloustalkoisiin. 

– Valtiolla on käytössään työväline nimeltään verotus. En usko almuyhteiskuntaan, uskon oikeudenmukaiseen verotukseen. 

Keskustan Olavi Ala-Nissilä on puolestaan lahjoittanut  laskennallisen kansanedustajana saamansa viikon nettopalkkion. 

– Olen sopinut meneväni kolmeksi päiväksi hoitamaan vanhuksia. Lopun osan velvoitteesta tulen hoitamaan hyväntekeväisyyteen lahjoittamisen kautta, Jari Ronkainen (ps) kertoo.

Juttua korjattu ma 26.10. klo 11.30: Leena Meri osallistuu torstain aikana vapaaehtoisten ruokajakelutoimintaan. Aiemmin jutussa mainittiin, että Meri osallistuu toimintaan päivän ajan.

Lue myös:

    Uusimmat