Ohisalon mukaan elvytystoimet voivat torjua ilmastonmuutosta – suosittaa liputusta korona-ajan työntekijöiden kunniaksi

Vappuaatto on sujunut isoissa kaupungeissa alkuiltaan mennessä rauhallisesti 1:48
Katso videolta, miltä poikkeuksellisen vapun juhlinta on näyttänyt ympäri Suomen.

Koronakriisin vuoksi käynnistettävät elvytystoimet voivat auttaa myös ilmastokriisin torjunnassa, sanoi vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo vappupuheessaan.

Ohisalo kertoi esimerkkinä, että energiaremontit auttavat ihmisiä pienentämään lämmityskuluja ja osallistumaan ilmastotalkoisiin niin kerrostaloissa, rivitaloissa kuin omakotitaloissa.

Vastaavasti rataverkon kehittäminen vähentää päästöjä ja helpottaa ihmisten liikkumista koko Suomessa, Ohisalo jatkoi.

– Me olemme jo koronakriisin yhteydessä osoittaneet, että pystymme yhteiskuntana päättäväisiin toimiin. Samaan on pystyttävä myös ilmastonmuutoksen torjunnassa, Ohisalo sanoi.

Perustulo ei ruuhkautuisi kriisitilanteessa

Ohisalo toisti viikkoa aiemmin vihreiden puoluevaltuustossa kertomansa näkemyksen siitä, että koronakriisi on korostanut tarvetta sosiaaliturvan uudistamiselle ja perustulon käyttöönotolle.

Automaattisesti maksettavan perustulon saamiseen ei vihreiden puheenjohtajan mukaan liity byrokratiaa, joka voisi myöskään ruuhkautua kriisitilanteessa.

– Olemme ottaneet askelia kohti perustuloa, esimerkiksi tarjoamalla myös yrittäjille työttömyysturvaa ja helpottamalla lomautettujen tilannetta niin, että lomautuksen aikana on mahdollista opiskella, Ohisalo perusteli vappupuheessaan.

Liputus korona-ajan työntekijöiden kunniaksi

Sisäministeri sanoi myös, että vaikka monet voivat koronakriisin keskellä tehdä etätöitä, perinteisesti töitä tekeville koronakriisi on ollut erityisen haastava.

Poliisit, linja-autojen kuljettajat, kaupan kassat ja muut asiakkaitaan yhä kohtaavat ansaitsevat hänen mukaansa kiitoksemme. Erityisesti Ohisalo nosti esille hoitohenkilökunnan tekemän työn merkityksen.

– Kiitokseksi tästä työstä annoin sisäministerinä tällä viikolla suosituksen liputtaa vappuna koko maassa kaikkien koronan vastaisessa työssä toimivien kunniaksi.

Poliitikot ovat tänä vuonna pitäneet vappupuheitaan virtuaalisesti. Ohisalon puhe julkaistiin tallenteena vihreiden Facebook-sivulla.

Lue myös:

    Uusimmat