Näin järjestät juhlat tyylillä – ja ilman tiskiä!

Oletko järjestämässä juhlia ja jo valmiiksi ahdistunut tulevasta tiskivuoresta? Etenkin kesällä kannattaa suosia kertakäyttöisiä astioita, joita voi huolettomasti käyttää ulkona ja käytön jälkeen kierrättää. Valikoima on laaja ja jokainen voi löytää omien juhliensa tyyliin sopivimmat!

Kauaksi on tultu siitä ajasta, kun kertakäyttöastiat tarkoittivat pelkästään valkoista paperilautasta, valkoista pahvimukia ja valkoisia muoviaterimia. Nyt valikoima on runsas ja useimmat kertakäyttöastiat muistuttavat parhaimmillaan oikeita astioita.

Helsingissä sijaitsevasta Hakaniemen Etolasta kerrotaan, että kertakäyttöastioiden menekki on kesällä hyvä. Mökkireissulle valitaan perusvaloista ja juhliin kuviollista. Erikoisen värisillä tai muotoisilla astioilla voi yllättää juhlavieraat. Esimerkiksi Etola myy reunoistaan laineilla olevia paperilautasia useissa väreissä.

Myös Tiimarista ja Ikeasta löytyy runsaasti erilaisia kertakäyttöisiä astioita. Useimmilla liikkeillä on verkkokauppa, josta astiat voi tilata suoraan kotiin.

Kertakäyttöastioissa näkyvät kauden trendit

Tiimarin kaupallinen johtaja Veijo Heinonen sanoo astiavalikoiman laajentuneen viime vuosina valtavasti. Kertakäyttöastioiden hyvänä puolena Heinonen mainitsee niiden kierrätettävyyden esimerkiksi pahvisissa ja puisissa tuotteissa. Lastenjuhliin tarkoitettujen astioiden ja juhla-astioiden rinnalla menestyvät edelleen perusvalkoiset kertakäyttötuotteet, joita menee esimerkiksi urheiluseurojen tilaisuuksiin.

Myös kertakäyttöastioissa näkyy Heinosen mukaan kauden trendit. Se tarkoittaa lastenastioissa suosikkielokuvan teeman toistumista ja juhla-astioissa kunkin sesongin muotivärejä.

Syksyllä kaupan hyllyillä on jo aivan erivärisiä astioita kuin alkukesästä. Kuluttajan kannattaakin sesongin loppuessa hyödyntää alennusmyynnit, joista voi tehdä löytöjä esimerkiksi seuraavan kesän juhliin.

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja