Heimo on tutustunut vähähiilihydraattisen ruokavalion myötä täysin uusiin makuelämyksiin. Entinen paistettujen perunoiden ystävä nauttii nyt muun muassa kukkakaaliriisistä.
Heimon ruokakaapin sisältö on muuttunut kahdessa vuodessa roimasti. Vähähiilihydraattisen ruokavalion alkutaipaleella hän kaipasi alkuun puuroa, leipää ja entistä herkkuaan, paistettuja perunoita.
− Mutta nyt kun olen joskus maistanut pari palaa perunaa, se ei maistukaan enää niin hyvältä, Heimo toteaa.
Vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattaminen ei ole ylipäätään Heimon mielestä vaikeaa. Lähtökohtaisesti kaikkea saa syödä, kunhan hiilihydraattien osuus pysyy maltillisena; Heimon tapauksessa 20−40 gramman välissä.
− Minulla on nyrkkisääntöä kauppareissuilla, että katson tuoteselosteet. Sadassa grammassa saa olla enintään 3 grammaa hiilihydraatteja. Joissakin kohdin annan periksi viiteen grammaan asti. Kaikki, missä lukee kevyt, lätt tai light, on kiellettyä, Heimo kertoo.
Pekonia, kananmunaa, tummaa suklaata...
Heimo on löytänyt monelle arkiselle ruoalle, kuten leivälle, toimivat ja maukkaat vaihtoehdot.
− Teen pellavasiemenrouheesta ja kananmunasta leipää, ja siihen paksulti voita päälle sekä juustoa ja leikkelettä.
− Laivalla söin äskettäin aamiaiseksi pekonia, munaa, kupin kahvia ja päälle muutama pala 90-prosenttista tummaa suklaata.
Pellavasiemenrouhe toimii myös vähähiilihydraattisen pizzapohjan raaka-aineena. Heimo neuvoo lisäämään sekaan mantelijauhoa sekä kananmunan. Osa laittaa lisäksi sekaan ruokalusikallisen ruisjauhoa, mutta se ei ole välttämätöntä.
− Täytteet ovat tietysti myös vähähiilihydraattisia. Olen tarjoillut pizzaa ihmisille kertomatta, ettei se ole normaalipizzaa. He ovat kehuneet, että onpas hyvää.
Kukkakaalista riisiä
Kotoinen kukkakaali taipuu nykyään Heimon keittiössä moneksi.
− Siitä saa esimerkiksi paljolla voilla höystettynä muusia. Kukkakaaliriisi syntyy, kun silppuaa monitoimikoneessa kukkakaalin riisimäiseksi ja pistää uuniin voin kanssa. Se on jopa parempaa kuin oikea riisi!
Ranskalaiset perunat Heimo valmistaa pilkkomalla lanttua ja paistamalla ne uuninpellillä voin kera.
Kun Heimo haluaa syödä oikein hyvin, hän paistaa porsaan noisetteja voissa ja hauduttaa ne lopuksi kermassa, josta syntyy oiva soossi.
− Aivan uusi löytö on kreikkalainen luonnonjugurtti. Siihen olen aivan koukussa. Myös turkkilainen jugurtti on hyvää.
Studio55/Jenni Kokkonen
Uusimmat
-
15:46
EK4: Ott Tänakilta karua puhetta, Thierry Neuville aamun kunkku – MTV seuraa Kroatian MM-rallia
-
15:38
Juuri nyt: Henkilö uhkaa räjäyttää itsensä Iranin Pariisin-suurlähetystöllä
-
15:31
Hiihtoliitto myllerryksessä – toiminnanjohtaja sai lähteä
-
15:14
Ott Tänakin ympärillä muhii rallifiasko
-
15:10
Kanye Westiä epäillään pahoinpitelystä
-
14:57
Suomalainen everstiluutnantti: Tämä on Israelin "kirurgisen" iskun viesti
-
14:48
Kuutti pyrki sinnikkäästi kohti merta Helsingissä – katso Harrin kuvaama video
-
14:42
MTV testasi: Suomessa keksittiin ennennäkemätön sushi – "Aiomme myydä tätä Japaniin"
-
14:38
Ensin vatsa tyhjäksi, sitten renkaat – MM-rallin suomalaiskuskilla painajaisreissu
-
14:36
Auto törmäsi pyöräilijään ja pakeni – poliisi pyytää autoilijaa ilmoittautumaan
-
14:27
HIFK:lle kova menetys – Suomen mestari siirtyy ulkomaille
-
14:24
Rantaradalla henkilövahinko – junaliikenne pysähtynyt Helsingin ja Turun välillä
-
14:08
Venäjä tehnyt suuren ilmahyökkäyksen – Ukraina kertoo ampuneensa alas pommikoneen
-
14:07
Sebastien Ogierilta mystinen heitto kuumasta puheenaiheesta
-
14:02
Hallituslähteet STT:lle: Suomessa tullaan irtisanomaan tuhansia virkamiehiä
-
14:00
Tapakouluttajan mukaan "ole oma itsesi" ei ole aina hyvä neuvo
-
13:59
Urheilupomon ero ei ratkaise HIFK:n ongelmia – Petteri Sihvoselta painava huomautus: "Toinen pää palaa vielä"
-
13:50
Konkarituottaja puhui törkeästi Sydney Sweeneystä – näyttelijä vastaa: "Häpeällistä"
-
13:46
Poliisi nappasi rikollisorganisaation jäseniä – epäillään lukuisista perämoottorivarkauksista
-
13:24
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta sai lakkolakimietintönsä valmiiksi
-
Lataa lisää