Näin helposti joku voi sujauttaa tyrmäystippoja drinkkiisi – bongaatko videolta kaikki huomaamattomat tavat? TikTokissa valistetaan nyt tärkeästä aiheesta

TikTokissa julkaistaan nyt videoita, joiden tarkoitus on levittää tietoisuutta siitä, kuinka helppoa on sujauttaa tyrmäystippoja toisen juomaan. Suojelethan drinkkiäsi?

Luuletko, että pidät juomastasi niin hyvää huolta, ettei kukaan voisi sitä huomaamattasi terästää vaikkapa baarissa? Ehkä luulit väärin. TikTokissa on nyt tapetilla tietoisuuden levittäminen siitä, kuinka helposti tyrmäystippoja voi juomiin laittaa, kertoo Buzzfeed.

Trendin aloitti TikTok-käyttäjä @enoughliv, jonka video on kerännyt jo yli neljä miljoonaa katselukertaa. Näinkin voit estää juomasi terästyksen:

jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jyvät paljastavat, kuinka helppoa terästäminen on – bongaatko kaikki tilanteet?

Yksi viraalihiteistä on myös kanadalaisen Mel Hall -nimisen naisen julkaisema video, jolla hän pudottelee huomaamatta tyrmäystippoja kuvaavia maissinjyviä lasiin. Loppujen lopuksi maissinjyviä löytyy lasin pohjalta viisi. Videolla Mel esittää siis erilaisia tilanteita baarissa, joissa juoman voi terästää kirjaimellisesti nenäsi alla. Bongaatko videolta kaikki huomaamattomat tilanteet?

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mel suosittelee peittämään juoman baarissa pahvisella lasinalustalla.

Video vastine ihmettelevälle kommentille

Kanadalaisnainen kertoi Buzzfeedille tehneensä videon vastineeksi eräälle kommentille, joka oli heitetty ilmoille hänen aiemman videonsa seurauksena. Tuolla videolla Mel oli kertonut tavoista, joilla suojella juomaa terästykseltä. Kommentoija oli ihmetellyt seuraavaa: "Miten en voisi huomata sitä... jos pitelen drinkkiä? Tiedän olla jättämättä drinkkiäni vahtimatta, mutta tässä ei ole mitään järkeä."

Mel ajattelikin, että paras tapa vastata kommenttiin on selittävä video.

– Visuaalinen [vastaus] olisi selkeämpi ja sillä olisi suurempi vaikutus, hän selittää spontaanisti tehdystä videostaan, josta ei arvannut tulevan hittiä.

Videota on katsottu liki kaksi miljoonaa kertaa.

"Vakava asia, jolla on vaaralliset seuraukset"

Niin ikään kanadalainen Stephanie Tavares, 26, otti osaa valistukseen kertoen videolla omasta kokemuksestaan. Tuntematon terästi sekä Stephanien että tämän tyttöystävän juomat, mutta vain Stephanie joi omansa ja menetti pian tajuntansa.

– Halusin muistuttaa ihmisiä siitä, ettei tämä ole vain hauska trendi, että se on oikeasti vakava asia, jolla on vaaralliset seuraukset, Stephanie kertoo Buzzfeedille.

Useimmat kommentit videon nähneiltä ovat olleet kannustavia, mutta Stephanie kertoo olleensa yllättynyt siitä, kuinka paljon uhria syyllistäviä negatiivisia kommentteja ropisi myös.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Naista hämmästyttää se, että jos nainen kieltäytyy drinkistä tai pelkää miehiä, sitä pidetään yleistämisenä, mutta drinkin vastaanottamista paheksutaan myös.

– Mutta koska otin drinkin vastaan – ja se sattui olemaan terästetty – moni kertoi minulle, että se on minun vikani, että minun olisi pitänyt tietää paremmin, ja että koskaan ei saa ottaa drinkkiä vastaan mieheltä.

TikTik-ilmiö itsessään on Stephanien mieleen. Naisesta on mahtavaa lisätä tietoisuutta aiheesta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: BuzzfeedLue myös:

    Uusimmat