Näin Esko Kovero juhli 65-vuotissyntymäpäiväänsä: "Siellä minua pidettiin hyvänä"

8:10
Näin Esko Koverosta tuli koko kansan tuntema näyttelijä!

Näyttelijä Esko Kovero täytti helmikuussa 65 vuotta. Isänsä puolelta hänellä on karjalaiset juuret, mikä näkyy hänessä tiettynä luonteenpiirteenä.

Salatut elämät -konkari Esko Kovero käytti lapsena hyväksi yhtä ihmisen perisyntiä, eli ahneutta, tekemällä kepposia aikuisille.

– Laitoin paksun lompakon siiman varassa tielle, ja kun ihmisiä meni ohi, niin jopa autot pysähtyivät joskus. Sitten vain kukkaro äkkiä puskaan ja karkuun. Ihmiset etsivät todella kauan, joten anteeksi näin jälkikäteen kaikilta ihmisiltä, Kovero kertoi MTV Uutisille Putouksen kulisseissa.

Koverolla on isänsä puolelta karjalaiset juuret, ja varsinkin eräs sanonta on iskostunut hänen mieleensä.

– Meillä on sellainen sanonta, että hymyä huuleen, vaikka sydän märkänis. Vaikka elämässä on ollut synkkiä hetkiä, niin jokaisella pilvellä on hopeareunus. Epäilen, että olen karjalaisen, iloisen luonteeni ansiosta päässyt niistä nopeammin yli.

Arjessaan näyttelijä yrittääkin viljellä hauskoja tarinoita ja kevyttä huumoria, jotta saisi ympärillä olevat ihmiset nauramaan näinä synkkinä maailmanhetkinä.

Kovero täytti helmikuussa 65 vuotta. Hänet oli syntymäpäivänään 18. helmikuuta kutsuttu juhlapuheen pitäjäksi Karjalaisen Osakunnan juhlatilaisuuteen, kun osakunta täytti Suomessa 118 vuotta.

– Meillä oli yhteiset bileet. Siellä minua pidettiin hyvänä ja oli oikein hyvät ruoat. Sain vielä puhua hienossa seurassa. Olivat oikein juhlavat juhlat, samalla meni minun syntymäpäiväni, Kovero kertoi.

Näyttelijäkonkari haaveilee lähinnä terveydestä, ja toivoo, että saisi nykyisellä kunnollaan mennä kohti auringonlaskua.

Kovero on näytellyt Ismo Laitelaa Salkkareissa 24 vuotta. Sen pestin hän uskoo jatkuvan.

– En usko, että Ismo sieltä ihan heti häviää. Hänellä on vielä jotakin sanottavaa fiktiiviselle perheelleen ja ehkä koko Suomelle, Kovero jäi pohtimaan.

Salatut elämät arkisin MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla kello 19:30! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja