Näin ensimmäinen kertasi vaikuttaa seksielämääsi

Se, miten onnistunut oli ensimmäinen seksikertasi, voi vaikuttaa seksielämään myöhemmällä iällä, kertoo tuore tutkimus.

Millainen oli tilanne, kun menetit neitsyytesi tai poikuutesi? Olitko parisuhteessa? Tunsitko olosi hyväksi, syylliseksi vai kenties painostetuksi? Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, miten suhteesi ja seksielämäsi toimivat myöhemmällä iällä. Jenkkitutkimus on yksi ensimmäisiä, joka keskittyy tutkimaan ensimmäisen kerran vaikutuksia henkilön myöhempiin seksi- ja parisuhdekokemuksiin.

Gone But Not Forgotten -nimeä kantava tutkimus osoittaa, että he, jotka olivat ensimmäisen kerran seksiä harrastaessaan parisuhteessa tuntien olonsa rakastetuksi ja arvostetuksi, saivat myöhemmällä iällä todennäköisemmin tyydyttävämmän seksielämän ja parisuhteen.

Tutkijat kysyivät 331 nuorelta mieheltä ja naiselta, miltä heistä tuntui ensimmäisellä seksikerralla. Vaihtoehtoihin kuuluivat pelokas, painostettu, syyllinen ja katuva, sekä myös rakastettu ja arvostettu. Tämän lisäksi tutkittavat täyttivät seksipäiväkirjaa kahdelta viikolta, johon he merkitsivät kaikki seksikertansa ja arvostelivat ne.

Tutkimus osoitti lopulta, että kaksi kolmannesta oli menettänyt neitsyytensä tai poikuutensa parisuhteessa ollessaan. He, joilla oli ollut tyydyttävä ensimmäinen kerta, jatkoivat menestyksekkäästi henkisesti ja fyysisesti tyydyttävää elämää niin seksin kuin parisuhteenkin kannalta.

– Nämä tulokset osoittavat, että henkilön ensimmäinen seksikerta on enemmän kuin pelkkä virstanpylväs kehityksessä. Näyttää siltä, että sillä on merkitystä seksuaalisen hyvinvoinnin kannalta myöhempinä vuosina, kiteyttää yksi tutkijoista Carrie Smith Mississippin yliopistosta.

Toisen tutkijan, Matthew Shafferin, mukaan tyydyttävä ensimmäinen seksikokemus ei välttämättä tarkoita hyvää jatkumoa seksielämään, mutta se voi luoda yleisen ajatus- ja käytöskaavion, jota käytetään uusien seksikokemusten ymmärtämisessä, aistimisessa ja tulkitsemisessa.


LUE MYÖS:


AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja