Kuningatar Elisabetin rakas perinne vaakalaudalla – perhejoulu vaarassa peruuntua ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen

Kuningatar Elizabeth piti puheen kansalle koronatilanteesta 4:24
Kuningatar Elisabet piti kansalle puheen television välityksellä, kun koronakriisi puhkesi keväällä

The Sunin tietojen mukaan on mahdollista, ettei kuningatar Elisabet perheineen vietä tänä vuonna joulua perinteiseen tapaan Sandringhamissa.

Koronapandemia ei ota laantuakseen myöskään Britanniassa. Tämä tietää sitä, että myös kuningatar Elisabetin rakkaat jouluperinteet voivat olla vaakalaudalla.

Kuninkaallinen perhe on viettänyt vuodesta 1988 lähtien kaikki joulut Sandringhamin tiluksilla kuningattaren johdolla, mutta brittilehti The Sunin saamien tietojen mukaan Sandringhamin henkilökunnalle on annettu ymmärtää, ettei näin välttämättä tule tapahtumaan tänä vuonna.

Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 99, suuntasivat Sandringhamiin lomailtuaan alkusyksystä perinteiseen tapaan Balmoralissa, mutta lehden tietojen mukaan Sandringhamin henkilökunnalle on kerrottu, ettei heidän tämän hetken tiedon mukaan odoteta palaavan jouluksi.

Buckinghamin palatsista toppuuteltiin The Sunille, ettei lopullisia päätöksiä joulun suhteen ole vielä tehty. 

Kuningattaren ja prinssi Philipin kerrotaan oleilevan parhaillaan yhdessä Windsorin linnassa suojautuakseen koronavirukselta. Lehden mukaan pari viettänee Windsorissa tällä kertaa ainakin kuukauden, sillä myös Britanniassa tartuntojen määrä on nousussa ja ihmisiä on jälleen kehotettu välttämään tulevan kuukauden ajan turhaa liikuskelua.

Kyseessä olisi ensimmäinen kerta yli 30 vuoteen, kun perhejoulu Sandringhamissa jäisi väliin. Hello Magazinen mukaan kuningatar on viettänyt kaikki joulut vuodesta 1988 juuri Sandringhamissa ja paikalle on kutsuttu myös muita perheenjäseniä. 

Joulu Sandringhamille on kuningatar Elisabetille tärkeä, sillä hänen isänsä Yrjö VI:n valtakaudella perheellä oli tapana viettää joulut juuri siellä – joskin ennen sitä Britannian kuninkaalliset ovat viettäneet tavallisesti joulunsa juuri Windsorin linnassa.

Kuniungatar Elisabetin ja prinssi Philipin lasten ollessa pieniä joulut vietettiin jälleen perinteisesti Windsorissa, mutta joulut siirtyivät 80-luvun lopulla takaisin Sandringhamiin, kun Windsorin linnaa remontoitiin. Sen koommin jouluksi ei ole enää palattu Windsoriin ja tämän uskotaan olevan kuningattaren tekemä päätös.

The Sunin lähteet kertovat, että suuren perhejoulun järjestäminen Sandringhamissa saattaa nyt olla ongelmallista myös siksi, ettei talon henkilökunta tahdo olla eristyksissä omista perheistään.

– Siksi näyttää väistämättömältä, etteivät he voi viettää joulua tavalliseen tapaan Sandringhamin isossa rakennuksessa. Toki voi olla mahdollista järjestää kuningattarelle ja prinssi Philipille joulu pienimuotoisemmin tiluksilla olevassa Wood Farm Cottagessa, lehdelle kerrotaan.

– Mutta huomioiden kuningattaren ja prinssi Philipin siirtymisen pois Windsorista, jossa kaikki turvajärjestelyt todistetusti toimivat, voisi olla huomattavasti helpompaa, että he viettäisivät joulun siellä.

Lue myös:

    Uusimmat