Hovi vahvistaa: Korona murskasi myös kuningatar Elisabetin rakkaat jouluperinteet – edessä ensimmäinen erilainen joulu sitten vuoden 1949

1:26
Kuningatar Elisabetilla on hallussaan useita Guinnesin ennätyksiä - tämän ennätyksen hän rikkoi vuonna 2017

Koronatilanne pakotti kuningatar Elisabetin, 94, luopumaan rakkaista jouluperinteistään.

Brittihovi on tunnettu siitä, että kuninkaalliset noudattavat tiettyjä perinteitä ja tapoja tunnollisesti vuodesta toiseen kuningatar Elisabetin johdolla. Koronaviruspandemia pakottaa kuitenkin nyt myös Britannian kuninkaalliset muuttamaan jouluperinteitään.

Tilanteen vakavuudesta kertonee se, että kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 99, viettävät ensimmäistä kertaa joulua kahdestaan sitten vuoden 1949. Brittilehti Daily Mail nimittäin uutisoi hovin vahvistaneen tällä viikolla, että pari viettää joulua Windsorin linnassa, jossa he ovat olleet eristäytyneinä suurimman osan ajastaan tänä vuonna koronatilanteen räjähdettyä.

Tällä erää kaksikko on pysytellyt visusti Windsorin linnassa yhtäjaksoisesti jo lokakuusta saakka.

Tavallisesti kuningatar on viettänyt joulua neljän lapsensa seurassa. Edellisen kerran kuningatar Elisabet ja prinssi Philip viettivät joulua kaksin vuonna 1949, jolloin pari jätti 1-vuotiaan prinssi Charlesin kotiin ja suuntasi Maltalle.

Poikkeuksellisen tästä joulusta tekee myös se, ettei kuningatar ole viettänyt joulua Windsorin linnassa 33 vuoteen. Perhejoulut on nimittäin vietetty 1980-luvun loppupuolelta asti joka vuosi Sandringhamin tiluksilla.

Daily mailin mukaan prinssi Charles ja herttuatar Camilla viettävät joulua tällä kertaa Highgroven tiluksilla Gloucesterhiressa, mutta heidän uskotaan poikkeavan jossain vaiheessa pyhiä myös Windsorin linnassa. Koronarajoituksien vuoksi tapaamisen uskotaan kuitenkin tapahtuvan ulkosalla esimerkiksi ratsastuksen merkeissä.

Vuonna 1949 kuningatar, tai oikeammin silloinen prinsessa Elisabet, suuntasi Maltalle jouluksi, koska tahtoi viettää juhlapyhän aviomiehensä seurassa. Prinssi Philip työskenteli tuolloin vielä laivastossa ja Elisabetin isä, kuningas Yrjö VI, kehotti tytärtään lähtemään jouluksi miehensä luokse.

Elisabet lähtikin matkaan jo pian sen jälkeen, kun prinssi Charlesin ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat oli vietetty marraskuussa. Hän ehti paikalle 20. marraskuuta, eli hääpäiväkseen.

Prinssi Philipin serkku ja myös kuningatar Elisabetin morsiusneitona toiminut Lady Pamela on kertonut, että kuninkaalliset nauttivat Maltalla piknikeistä, auringonotosta ja vesihiihdosta.

Samaan aikaan pikkuinen prinssi Charles vietti joulua isovanhempiensa kanssa Sandringhamissa, missä myös kuningatar Elisabet vietti lapsuutensa joulut.

Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin lasten ollessa pieniä joulut vietettiin jälleen perinteisesti Windsorissa, mutta joulut siirtyivät 80-luvun lopulla takaisin Sandringhamiin, kun Windsorin linnaa remontoitiin. Sen koommin jouluksi ei ole enää ennen tätä vuotta palattu Windsoriin, ja tämän uskotaan olevan perinteitä rakastavan kuningattaren tekemä päätös.

The Sunin lähteet kertoivat aiemmin syksyllä, että suuren perhejoulun järjestäminen Sandringhamissa tänä vuonna olisi ongelmallista myös siksi, ettei talon henkilökunta tahdo olla eristyksissä omista perheistään.

– Siksi näyttää väistämättömältä, etteivät he voi viettää joulua tavalliseen tapaan Sandringhamin isossa rakennuksessa, lehdelle kerrottiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja